Vesti online

Poetski trio “U tri reči”, koji se ranije predstavio na društvenim mrežama, u sastavu Božica Boba Nedeljković, Tatjana Dujović i Rada Rajić Ristić, posle kratke pauze, odlučio je da svoje verne ljubitelje stihova obraduje još jednom pesmom na šest jezika: srpskom, vlaškom, ruskom, italijanskom, nemačkom i engleskom.

Pesma “Vrati me u raj” je iz zbirke stihova “Komad neba”, koautorske knjige dveju pesnikinja Tatjane Dujović i Rade Rajić Ristić. Tatjana i Rada su koleginice po profesiji i vokaciji, obe profesorke srpskog jezika i književnosti i pesnikinje, dok je Boba Nedeljković vrlo dobro poznata kao interpretatorka narodnih vlaških pesama, a u poslednje vreme i srpskih.

– Surovo i suludo vreme nas opominje da nešto nije kako treba sa ljudskim stvorom, ali ne smemo da prestanemo da sanjamo, volimo, da se družimo i nikako ne smemo dozvoliti da dušu ispostimo od osećanja i osećaja za lepo i plemenito, niti da prestanemo da emocije pretačemo u stihove – izjavila je Rada.

– Ovo je pokušaj da se vratimo prirodi ljubavi i živom poezijom popravimo jedan kutak sveta porukom: neka svako svoj kutak preuredi za srećniji svet – kaže Boba.

– Našim performansima ukrašenim prirodom i cvrkutom ptica želimo da, bar na tren, sve plemenite duše udaljimo od realnosti koja nas trenutno zatrpava ne tako lepim vestima. Danas smo sa svih strana ograničeni, bombardovani, ali ipak osposobljeni da na neko vreme damo sebi oduška u lepoj poeziji i dragocenom druženju – ističe Tatjana.

Ove tri umetnice ujedinjuje ljubav prema umetnosti, pa bi se, sasvim hrabro, moglo reći da su one saveznice pisane i pevane reči. Umetnost spaja, a granice razdvajaju ljude, smatraju Boba, Tanja i Rada kojima je putokaz tvrdnja slavnog ruskog pisca Dostojevskog da će lepota spasiti svet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here