Pogba: Hoću da ostanem u Juventusu

0

 Pol Pogba u zagrljaju saigrača iz Juventusa
 

„Nikada nisam razmišljao ili govorio o napuštanju Juvea, moja budućnost je ovde. Imam ugovor sa Juventusom, o čemu mi pričamo? Ne razmišljam o tržištu. To je uvek bilo tako, kada sam bio u Avru i kada su mi rekli da me prati Mančester junajted i da hoće da me dovedu – ukratko to je za dete od 13 godina luda vest. Nikada nisam rekao da želim da igram tamo, samo sam rekao da su veliki klub, kao Junajted i Juventus. U Juveu sam naučio kako da budem profesionalan, posebno u dnevnim zadacima, kako da vodim računa o svom telu, nisam bio naviknut da igram utakmice svaka tri dana“, rekao je Pogba.

On se u potpunosti afirmisao ove sezone.
„Nadao sam se i razmišljao o tome da napredujem i rastem, ali nikada nisam zamišljao da će se desiti toliko brzo. Markizio je imao nekih fizičkih problema ove sezone, a ja sam bio zdrav i iskoristio sam to. Ja ne šutiram slobodnjake ili penale, ja sam ponosan na moje golove. U ekipi ima već ima onih koji dobro šutiraju slobodnjake".

San svakog mladog fudbalera je da uči direktno od Andree Pirla, a Pogba se pored njega ugleda na Jaju Turea i Kristijana Ronalda.
“Igrajući sa Pirlom sam naučio da nikada ne ispucavam loptu, čak ni kada sam u svom kaznenom. I da imam samopouzdanje da želim loptu, čak i u gužvi. Jaja Ture je odličan igrač, gledao sam ga kad sam bio dete, pokušavajući da naučim. Jak je fizički, veliki, kao što kažu da sam ja. Moram da napredujem u mnogim delovima igre. Gledam Ronalda i vidim igrača koji može sve. Ovde bih voleo da postanem kompletni vezni igrač. Moji idoli su Ronaldo, Ronaldinjo i Zidan. Volim da igram u sredini jer je to motor utakmice, i uvek imaš loptu u nogama“, dodao je Francuz.

Pogba nije dobio pravu šansu u Junajtedu, a to je moglo i da se dogodi u Juveu, ali nije, a mladi fudbaler tačno zna trenutak koji ga je proslavio.
„Prelomna tačka u Juveu? Postoji tačan momenat: gol koji sam postigao protiv Napolija pre dve godine. Do tad su me ljudi gledali i govorili „Vidi, evo ga Baloteli“, a od tog dana govore „Hej, to je Pogba“, to je bilo to“, rekao je Pogba.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here