Poginula četiri pilota u padu helikoptera u Makedoniji

0

Četiri iskusna pilota poginula su u padu policijskog helikoptera kod Strumice
 

"Ovo je jedan od najtragičnijih trenutaka u istoriji MUP-a. Oni su bili vrh helikopterske jedinice i najbolji personal kojim je policija raspolagala", istakla je Jankulovska.

 

Poginuli su načelnik jedinice Dragi Micev, kapetan Marjan Trajković, inspektor za licenciranje vozduhoplovnog personala Tode Oreškov i komandir Iljo Lopatički.

 

Prema prvim informacijama MUP-a, uzrok nesreće je udar helikoptera u antenski stub visok 120 metara, a dalja istraga pokazaće da li je on bio adekvatno obeležen.

 

Prema nezvaničnim informacijama helikopter je udario u antenski stub visok 120 metara
 

Reč je o helikopteru ruske proizvodnje iz 2008. godine, koji je bio osposobljen za noćnu vizuelizaciju. Leteo je na relaciji Skoplje – Kavadarci – Valandovo – Strumica – Delčevo – Berovo i nazad.

 

Helikopterska jedinica makedonskog MUP-a formirana je 1969. godine i posedovala je sedam letelica, od kojih se jedna srušila u četvrtak uveče oko 22.00 časa.

 

Pronađene crne kutije iz srušenog helikoptera

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska izjavila je da očekuje da će odgovor kako je došlo do pada helikoptera u kojem su poginula
četvorica pilota pripadnika makedonskog MUP-a, dati dve crne kutije koje su nađene na mestu sinoćnje nesreće.

"Odmah po nesreći pronađene su crne kutije koje treba da daju odgovore šta se dešavalo u pilotskoj kabini pred nesreću i ko je upravljao helikopterom, zašto je došlo do kobnog udarca u antenski stub i da li je on bio adekvatno obeležen", kazala je Jankuloska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here