Regionalni i najpoznatiji evropski i svetski mediji veličaju trijumf Novaka Ðokovića na Vimbldonu, a mnogi tvrde kako je srpski teniser posle osvajanja 20. grend slema postao najbolji u istoriji tog sporta.

Francuski L’Ekip imao je veoma kratak, ali jak naslov “Đoković – posebnih dvadeset”, dok je u Španiji na naslovnoj strani Asa stoji naslov “Đoković se domogao vrha”. U Marki su otišli još jedan korak dalje pa su posle izveštaja “Đoković se popeo na Olimp”, napravili analizu “Deset stavki koje potvrđuju da je Novak najbolji teniser na svetu”.

I nemački Bild posvetio je dobar deo svoje naslovne strane srpskom teniseru sa naslovom “Novak Đoković je šampion Vimbldona”, dok je dosta pažnje finalu Otvorenog prvenstva Engleske pridano u Italiji. U oči na čuvenoj Gazeti upada naslov “Beretini, priča bez srećnog kraja: Novak osvojio 20. Grend slem, ima ih koliko Nadal i Federer”. Republika piše kako je “Beretini sanjao samo jedan set, ali je kralj Vimbldona i dalje Đoković”.

Hrvatski portal Index piše o tome kako se Novak izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, dok podgoričke “Vijesti” donose tekst sa naslovom “Gigant” i brojkama potkrepljuju tvrdnju da je najbolji u istoriji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here