Pohotna lekarka uz recept nudila i seks

0

youtube/Amundson Rivers
Bludna doktorka nije mogla da se obuzda pred pacijentima (Foto: Ilustracija)
 

Njoj se stavlja na teret da je prekršila profesionalne granice s trojicom pacijenata koje je lečila u mestu Broken Hil, zapadno od Sidneja.

– Sumnja se da je doktorka Biljana bila umešana u "blizak lični kontakt" s muškarcem dok je lečila njegovu ćerku i suprugu. Ovaj pacijent se ubrzo razveo od supruge i započeo seksualnu vezu sa pohotnom doktorkom. Sa ostavljenom suprugom je doktorka Biljana N. T. ostala prijateljica i pošto je ušla u vezu sa njenim bivšim mužem – pišu australijski mediji.

U isto vreme, doktorka je imala i "blizak lični odnos", kako formulišu australijske službe koje ispituju slučaj, sa još jednim pacijentom, čije ime takođe nije saopšteno.

Dobila dete s pacijentom

Doktorka Biljana N. T. je s prvim pacijentom, koji se razveo od supruge, prvo ušla u seksualni odnos, a onda su započeli i ljubavnu vezu.
– Oni sada imaju i ćerku staru dve i po godine – čulo se na medicinskom sudu koji se bavio slučajem ove doktorke.

– S njim je komunicirala i dopisivala se van radnog vremena. Tokom istrage, doktorka je negirala da je kod tog pacijenta ostajala u kući preko noći i da je s njim stupila u seksualni odnos. Međutim, supruga prvog pacijenta je posvedočila kako joj je doktorka poslala poruku u kojoj je objasnila da će tokom noći ostati u kući drugog pacijenta – pišu mediji.

Nakon toga je, kako je pokazala istraga, drugi pacijent bio na pregledu genitalija kod doktorke kojoj je predložio da stupe u seksualni odnos. Ona je na saslušanju tvrdila da je rekla pacijentu da u tom slučaju potraži drugog lekara, ali australijske vlasti terete Makedonku da je, ipak, sa pacijentom ušla u "nepropisan odnos", a pritom je nastavila da ga leči.

Zbog neprofesionalnog ponašanja doktorka Biljana N. T. je suspendovana na tri meseca sa posla. Da bi bila vraćena ona će kad istekne suspenzija o svom trošku morati da završi kurs medicinske etike i da u narednih 18 meseci o tome stiče praktično iskustvo kod profesionalnog mentora.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here