Vesti
Učesnici završne svečanosti u školi

U Osnabriku, gradu u Donjoj Saksoniji, za đake Srpske dopunske škole sa uspehom je završena još jedna školska godina

Završna svečanost počela je tokom liturgije u hramu Svetog Georgija molitvom blagodarenja koju je služio protojerej-stavrofor Marinko Rajak. Đaci su učestvovali u molitvi, a neki su pevali za pevnicom.

Prota Marinko je zahvalio đacima i roditeljima što su tokom školske godine svojim trudom i učešćem ulepšali brojna slavlja od proslave Svete Petke zaštitnice Kola srpskih sestara, slave hrama u Lingenu, praznika Detinjci, Svetosavske proslave, priredbe povodom crkvene slave Đurđevdana i nedavno održane Vidovdanske akademije i pozvao sve da nastave tako da rade uz veroučiteljicu Biljanu Dabić i profesorku Milicu Stanković.

Na radost svih prisutnih roditelja i vernika đaci su izveli kratak program. Svoju priredbu su počeli “Očenašom”. Zaorilo se zatim “Bože pravde”. Divno su recitovale Lana Tonković, koja je govorila pesmu “Škola” i Teodora Dabić koja je recitovala pesmu “Bio jednom jedan lav”. Grupa mlađih đaka je izvela i scenski prikaz “Pekarčić”, a zatim su đaci poveli pesmu “Oj Kosovo, Kosovo” i svi prisutni su pevali s njima.

Đačke knjižice, pune odličnih ocena, podeljene su u učionici koja se nalazi u okviru zgrade Crkvenog doma “Sveti knez Lazar”.

Svi učenici koji su redovno pohađali nastavu su postigli lepe rezultate u negovanju srpskog jezika i kulture i zato su im uručene pohvalnice.

Slavlje je nastavljeno u velikoj sali crkvenog doma gde je organizovan ručak koji su mame zasladile kolačima.

Dva maturanta

Mali maturanti sa roditeljima i učiteljicama

Ove godine 8. razred su završili su: Mladen Skadrić i Jovan Milješić. Oni su pored uverenja o završenom osmogodišnjem školovanju dobili i poklon po knjigu “Rastko”.

Pesma za profesorku

Deo ove svečanosti odvojen je i za rođendansku pesmu. Đaci i roditelji su čestitali profesorki Stanković ođendan koji je nedavno proslavila, a Biljana Dabić, predsednica Saveta roditelja, joj je u ime svih uručila ogromnu bombonjeru i poklon čestitku.