FSS

Fudbaleri Srbije pobedili su Katar rezultatom 4:0 u prijateljskoj utakmici pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

“Orlovi” su odigrali sjajno protiv domaćina Mundijala 2022. godine, u meču koji je uvertira za nastavak kvalifikacija i mečeve protiv Luksemburga (4. septembar u Beogradu) i Irske (7. septembar u Dablinu).

Srbija je postigla po dva gola u oba poluvremena za takozvani “poker” od četiri gola u mreži Katara, a strelci su bili Kuki (autogol), Jović, Vlahović i Milenković.

Igrao se tek drugi minut kada je Đuričić sjajno prošao desnom stranom, odakle je centrirao i Kuki je sproveo loptu u svoju mrežu autogolom za 1:0 u korist Srbije.

Baš kada je Katar presekao jedan napad, uputio prvi šut i pokazao da neće biti tako naivan rival, usledio je drugi gol Srbije. Kontra, pas Vlahovića za Jovića, dribling Jovića ulevo, šut iz okreta i pogodak sa desetak metara za 2:0 u 18. minutu.

Drugi deo igre počeo je ulaskom Mileta Svilara na gol Srbije, ali i dobrim pokušajem Đuričića. Njemu je u 53. minutu loptu sa desetak metara glavom spustio Jović, Filip je iz prve šutirao sa 18, 19 metara i poslao “projektil” pored stative.

Tačno sat vremena se igralo kada je Dušan Vlahović dobio loptu od Đuričića, nakon što je Filip ukrao protivniku na polovini Katara. Špic Fjorentine je kontru pretvorio u rutinski gol za 3:0. Pet minuta kasnije petom je poslao pas za Đuričića za novi zicer.

Konačan rezultat postavio je Nikola Milenković, posle centaršuta Andrije Živkovića iz kornera, glavom je pogodio metu za 4:0.

Manji propusti u odbrani se do kraja meča nisu osvetili, pa Srbija u dobrom raspoloženju dočekuje mečeve sa Luksemburgom i Irskom.

Ova dva meča imaju takmičarski značaj i mogu da budu presudna za plasman “orlova” na Mundijal. Prvo se igra sa Luksemburgom, četvrtog septembra u Beogradu, zatim i sedmog sa Irskom u Dablinu.

Srbija – Katar 4:0 (2:0)

(Kuki 2 ag, Jović 18, Vlahović 60, Milenković 85)

Stadion: Nađerdei Sudija: Filip Glova (Slovačka)

Srbija: Rajković (od 46. Svilar), Pavlović, Nastasić (od 46. Veljković), Milenković, Birmančević (od 55. Živković), Maksimović, Gudelj (od 55. Lukić), Lazović, Đuričić, Vlahović, Jović. Selektor: Dragan Stojković

Katar: Alšeb, Migel, Hasan, Albajati, Salman, Alaeldin, Alhajdos, Budijaf, Alravi, Kuki, Ali. Selektor: Feliks Sančez

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here