Totenhem u sredu od 21 sat gostuje Crvenoj zvezdi u četvrtom kolu Lige šampiona.

 

Danima pre utakmice pričalo se o potencijalnim problemima koji mogu sačekati londonski tim, a tako je bilo i na konferenciji za novinare Maurisija Poketina, koji je pričao o UEFA protokolu koji se primenjuje u slučaju rasizma.

– Moramo da odemo u Beograd i da razmišljamo kako se ništa loše neće dogoditi van terena. Treba da verujemo i u UEFA protokol, ali ne možemo samo da odemo tamo sa očekivanjem ‘nešto će se desiti’. Moramo da odemo i tek onda vidimo da li treba pratiti ta uputstva. Znamo kakva su pravila i verujemo da ćemo uspeti da kontrolišemo situaciju u interesu kluba ukoliko se dogodi slučaj rasizma – objasnio je Poketino.

Fudbal se dugo već bori protivrasizma na stadionima, a stvar je kulminirala gostovanjem reprezentacije Engleske Bugarskoj, kada su gostujući fudbaleri bili meta navijača.

– U Bugarskoj su odluku o izlasku sa terena zajednički doneli trener, kapiten i igrači. To je važno i tako treba. Ne mogu da nagađam šta će se desiti u Beogradu. Činjenica je da se dosta toga izdešavalo prethodnih godina, svesni smo svega toga, ali moramo da verujemo da će ovog puta biti sve drugačije, da neće biti problema. Čovek sam koji veruje da ljudi mogu da nauče lekcije i da se poprave – poručio je Argentinac.

Nekako se čini da navijači Crvene zvezde nisu zaslužili da se ovako priča pred utakmicu četvrtog kola, ali podsetimo i pred utakmicu Partizana i Mančester junajteda pričalo se o sada već čuvenom protokolu UEFA, a on daje za pravo ekipi da napusti teren, ukoliko njen igrač bude meta uvreda na rasnoj osnovi.

1 KOMENTAR

  1. Pa valjda i zvezda ima crnce u timu. Pažnja-kamere da se postave i upere na engleske navijače a ne da nam uvale rasizam najveći rasisti na planeti zemlji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime