Poklon za stogodišnjicu: Vojvodina osvojila kup!

0

 

Vojvodina i Novi Sad slave! Današnji dan večno će se pamtiti – u godini kada proslavljaju 100. rođendan, Novosađani su se dokopali prvog kup trofeja u istoriji kluba! Voša se revanširala Jagodini za poraz u prošlogodišnjem finalu i pobedom od 2:0 napravila verovatno najveći u speh u novijoj istoriji kluba! Jagodinci su bolje ušli u utakmicu i stvorili prvu veliku priliku na utakmici već u četvrtom minutu. Posle dodavanja Lepovića mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Pešić našao se u izglednoj situaciji u šesnaestercu, ali je njegov udarac završio za malo pored gola.

 

 

Kako je meč odmicao Vojvodina je uspevala da uspostavi ravnotežu, ali je prvi put opasno pripretila tek u 36. minutu, kada je mladi Ivanić gađao glavom, a Đuričić uspeo da loptu pošalje u korner. U poslednji desetak minuta Novosađani su snažno pritisli odbranu Jagodine, što je urodilo plodom. Prodori po boku preko Alivodića bili su najopasniji tokom čitavog meča i baš posle jednog takvog napada Voša je povela u 41. minutu. Doduše, odbrana Ćurana značajno je doprinela onome što će se dogoditi. Cvetković je loše intervenisao pred svojim golom, lopta se od Ivanića odbila do usamljenog Alivodića na boku, a ovaj je u maniru sjajnog krilnog napadača ušao u šesnaesterac i oštrim udarcem iskosa matirao golmana Jagodine za 1:0.

 

 

Već u narednom napadu branilac trofeja opasno je zapretio i na kraju se ispostavilo u samom finišu prvog dela promašio najbolju šansu na utakmici, kada je Šimac sa pet metara pokušao glavom, ali je promašio celu loptu. Vojvodina je bila dosta bolja i početkom drugog dela, što je krunisala još jednim, odlučujućim pogotkom. U 52. minutu posle jako dobrog centaršuta Puškarića na pravom mestu našao se Srđan Babić i to je 2:0.

 

 

Nakon samo četiri minuta Dodićev tim mogao je da se vrati u meč i finiš učini mnogo zanimljivijim, međutim, Aleksandar Pešić nije iskoristio najstrožu kaznu. Tačnije, Žakula ga je pročitao i maestralno intervenisao. Prethodno, Puškarić je nespretno u svom šesnaestercu umirio loptu rukom. Moral Jagodinaca značajno je opsao posle promašenog penala i sve što se dešavalo do kraja utakmice bilo je rutinsko odrađivanje posla Novosađana.

 

VOJVODINA – JAGODINA 2:0 (1:0)
Strelci: Alivodić 41, Babić 52. Stadion Partizana. Gledalaca: 8000. Sudija: Boško Jovanetić (Užice)
Vojvodina: Žakula, Živković, Puškarić, Babić, Pekarić, Radoja, Poletanović (od 59 min Gaćinović), Milinković-Savić, Ivanić, Alivodić (od 88 min Đurić), Veselinović (od 72 min Stojanović).
Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović (Milinković), Cvetković, Damjanović, Mitošević (Šušnjar), Lepović (Đurić), Arsenijević, Pešić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here