Poklonio tele porodici s Kosova koja je sve izgubila u poplavama u Obrenovcu

0

Humanog Milosava Stamenića (63) iz sela Kušići duboko je potresla sudbina porodice Trajković. Poklonio im je tele (Foto: Ilustracija)
 

Crveni krst Ivanjice i Kancelarija za pomoć ugroženima od poplave Obrenovca povezali su ga sa Časlavom Trajkovićem iz Velikog Polja. Na adresu porodice Trajković stiglo je tele od 2,5 meseca i oko 140 kilograma.

– Čitajući štampu, gledajući televiziju video sam da su ljudi pogođeni, nastradali, da im treba pomoći. Tolike su moje skromne mogućnosti. Da mogu, pomogao bi više. Jer dugujemo da pomognemo. Ne samo ja, nego svi koji možemo da učinimo nešto za te ugrožene, kaže Milosav, srećan što je uspeo makar malo da ublaži muku porodice Trajković.

 

Njihova tuga je utoliko veća što su u Veliko Polje kod Obrenovca došli bez igde ičega, kao prognanici sa Kosova. Tu su sa svoje troje dece počeli iznova. Sagradili kuću, podigli štalu, napunili je stokom, a onda u trenu sve izgubili.Časlavljeva supruga Slađana dirnuta je gestom domaćina iz Kušića.

 

– Imali smo dve krave, junicu, ovce, 12 velikih svinja, kokica, i sve je to odnela voda. U kući je bilo metar i po vode. Sa prvog sprata gledaš kako nosi voda suđe, garderobu, sve živo…Gledaš očima, a ništa ne možeš da pomogneš, priča Slađana.

Milosav je inače jedan od boljih domaćina u Basarima u Stamenićima ima sedam krava, ovce, živinu i još jedno tele.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here