commons.wikimedia.org/Press-služba Prezidenta Rossii
Natalija Poklonska

“Zakon o slobodi veroispovesti, koji je usvojen nedavno u Crnoj Gori, grubo krši prava Srpske pravoslavne crkve i predstavlja čistu otimačinu i pljačku usred bela dana”, smatra zamenica šefa spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Natalija Poklonska.

Vlasti u Podgorici, kaže Poklonska, treba da pogledaju primer Ukrajine, gde je projekat ukrajinskih raskolnika doživeo potpuni fijasko.

– Nema perspektive, nema budućnosti, jer vernici, kako su dolazili u Ukrajinsku pravoslavnu crkvu Moskovskog patrijarhata, tako i dalje dolaze, zato što je “udruženje” koje je veštački tamo stvoreno prazna ljuštura i politička manipulacija. Isto se odnosi i na Crnu Goru – navodi Poklonska za Sputnjik.

Prema rečima bivše tužiteljke Krima, koja je zbog oštrog suprotstavljanja vlastima u Kijevu tokom događaja 2014. godine dobila nadimak „Putinova čelična ledi“, crnogorska država usvajanjem spornog zakona grubo krši prava SPC, jer je pravo na imovinu neprikosnoveno.

– Nemoguće je jednim klikom odlučiti da će od sada imovina koja po pravu pripada Crkvi i uživa zakonsku zaštitu biti predata nekoj nevladinoj organizaciji. To je pljačka usred dana. To je otimačina i tu situaciju bi trebalo razjasniti – ističe Poklonska.

Na pitanje ko bi to mogao da razjasni, ona predlaže da se formira međuparlamentarna kontakt grupa u koju bi, kako kaže, mogli biti pozvani predsednici parlamenata drugih zemalja, pa i Državne dume Rusije.

– Spremna sam da budem član radne grupe – istakla je Natalija Poklonska.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here