EPA/Valdrin Xhemaj
Srpski policajac u Bujanovcu

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi izjavio je da je na sastanku kosovske predsednice Vjose Osmani sa predstavnicima Preševa, Medveđe i Bujanovca pomenuo pitanje promene granica i ujedinjenja “preševske doline” sa Kosovom.

Arifi je naveo da se ideja o promeni granica odnosi na onu fazu koja dolazi posle međusobnog priznavanja Kosova i Srbije i da tu viziju niko ne može da zaustavi.

On je za T7 rekao da je reakcija Osmani bila “malo zainteresovana”, ne želeći da ulazi u detalje.

– Spomenuo sam pitanje promene granica. Reakcija je bila malo interesantna, malo direktna. Okej, razumem – rekao je Arifi.

Za gradonačelnika Preševa promena granica je vizija koja neće moći da stane ni na dogovoru, ni na međusobnom priznanju.

– Nisam to uradio namerno, ali referendum i ideja o promeni granica su se odnosili na onu fazu koja dolazi posle toga, posle međusobnog priznavanja, i tu našu viziju niko ne zaustavlja – rekao je Arifi.

5 COMMENTS

  1. šiptari rade danonoćno na stvaranju velike Albanije dok naši rukovodeći kadar slavi rođendane ,imendane a ovi socijalisti imaju najveću sreću ,koliko godina slave od državnih tj. narodnih para i nikako da se zasite , kada li će biti jednom normalna vlada da im uskrati ta slavlja. Decu nema ko da leči oni boga potrošiše i uništiše sve što je vredno

  2. Када Вулин преузима БИА-у, а Гашић полицију ??? Да одмах похапсе сепаратисте !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here