Pokret socijalista podržao ideju razgraničenja sa Kosovom

Vestionline, Tanjug
7
J. L. Petković

Izvršni odbor Pokret socijalista danas je dao podršku ideji razgraničenja i zaustavljanja širenja “Velike Albanije” i borbi za rešavanje nacionalnog pitanja Srba.

“Kao nacionalno odgovorna levica, na čelu sa našim liderom Aleksandrom Vulinom, snažno podržavamo ideju razgraničenja i zaustavljanja širenja Velike Albanije i dajemo punu podršku u borbi za rešavanje nacionalnog pitanja Srba”, navedeno je u saopštenju PS.

Na sednici IO je konstatovano da je, zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića, Srbija povratila svoj međunarodni ugled i nacionalni ponos, i da zahvaljujući Vučiću, po prvi put, Srbija ima viška novca u budžetu koji će biti iskorišćen na najbolji način, za povećanje plata i penzija.

“Pokret socijalista ne menja strane i vrednosti za koje se bori, zato će Pokret socijalista nastaviti da se odlučno i uporno sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom bori za slobodnu, ekonomski jaku, vojno neutralnu Srbiju, za Srbiju socijalne pravde i jednakosti”, poručeno je iz sedišta Pokreta socijalista.

Izvršni odbor ove partije je ocenio da je samo jaka, snažna i slobodna Srbija garant mira na Balkanu i očuvanja Republike Srpske.

Generalni sekretar PS Predrag Vuletić pozvao je još jednom Srbe sa prostora Kosova i Metohije da na predstojećim izborima pokažu srpsku slogu i jedinstvo.

On je naveo da samo ubedljiva pobeda Srpske liste može da sačuva Srbiju na Kosovu i Metohiji, i obezbedi opstanak i zaštitu Srba koji tamo žive, navedeno je u saopštenju.

7 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here