Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski ukrao je šou, ne samo na meču njegove Oklahome koja je iznenadila Los Anđeles Kliperse sa 117:112, već čitave NBA noći pošto je stigao do rekorda karijere!

Srpski košarkaš je počeo meč, igrao je na mestu plejmejkera i na kraju je završio sa 29 poena, 8 skokova i 2 asistencije.

 

U meču karijere za srpskog košarkaša on je radio sve na terenu, davao je poene, asistirao je, skakao, ali je najimpresivniji bio u šutu za tri poena (6/9). Uz 4/10 za dva i 3/4 sa slobodnih bacanja, te osam skokova i dve asistencije, Aleksej je imao svoje veče.
Ne samo što je zadivio statistikom, Pokuševski je pri rezultatu 112:112 pogodio odlučujuću trojku od koje se protivnik nije oporavio u poslednjem minutu.

Srpski mladi as je imao pomoć od Hola koji je dodao 25 poena uz 10 skokova, kao i Brauna koji je sakupio 24 poena uz čak 18 skokova.

Sa druge strane, Man je upisao 19 poena, dok su Ferel i Skrub dodali po 14 poena, ali je to bilo nedovoljno da se ostvari bolji rezultat protiv raspucanog Tandera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here