Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski (19) doživeo je veliki peh kada je na treningu doživeo potres mozga.

Naime, njegova Oklahoma je saopštila da je nekadašnji košarkaš Olimpijakosa tokom treninga zadobio povredu posle sudara sa jednim saigračem.

– Aleksej Pokuševski je doživeo potres mozga tokom treninga održanog u prepodnevnim satima u nedelju i zbog toga je pokrenut NBA protokol za takve situacije.

– Prema tom protoklu, Pokuševski će moći da se vrati takmičarskim obavezama tek kada prođe kroz tačno određene nivoe medicinskih provera, a tek potom će mu biti dozvoljeno da ponovo obavlja košarkaške aktivnosti.

Ne postoje unapred određene vremenske odrednice kada će se taj protokol u njegovom slučaju okončati, jer svaki igrač se oporavlja na sebi svojstven način i vreme oporavka zbog toga varira – saopštili su iz Oklahome.

Kako je objasnio njegov trener, peh na treningu se desio kada je Pokuševski nesrećnim spletom okolnosti udario glavom u koleno (neimenovanog) saigrača.

– Bila je to jedna “živa” vežba, a on je prosto pao na nečije koleno i prilično se udario. Ipak, dobro se drži i dobrog je raspoloženja – rekao je Majk Dejnolt.

Aleksej Pokuševski je letos postao član Oklahome, a od starta debitantske sezone prosečno je beležio poen po odigranom meču, uz 3,8 skokova i 1,4 asistenciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here