Utakmica NBA lige između Hjuston Rokitsa i Oklahoma Siti Tandera koja je trebalo da bude odigrana ove noći odložena je, objavila je liga, a glavni razlog ovakve odluke jeste nemarnost megazvezde Rokitsa Džejmsa Hardena, kao i još nekoliko igrača tog kluba.

Sa jedne strane, Džejms Harden je viđen u striptiz klubu, bez maske, pa je NBA pokrenula istragu kako bi utvrdila da li je on prekršio bezbednosne protokole lige, Uz to, Rakete nisu imale na raspolaganju potrebnih osam igrača za prvi meč sezone sa Oklahomom, a među njima su i Džon Vol, Demarkus Kazins ​​i Kenjon Martin. Oni su se u utorak uveče okupili u apartmanu jednog od igrača, daleko od ekipe, na šišanju, navodi ESPN.

Martin je u sredu dobio pozitivan nalaz testa i to je dovelo do potrage za kontaktima, a među njima je bio je i Džejsin Tejt.

Ben Meklimor je već nekoliko dana u izolaciji nakon pozitivnog testiranja, dok je Džejms Harden pod istragom zbog potencijalnog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola. ‘Brada’ je navodno bio u striptiz klubu bez maske, a mediji su preneli da je letos preležao koronu.

Liga je saopštila da je utakmica u Tojota Centru odložena u sklasu sa Protokolima o zdravlju i sigurnosti.

– Trojica igrača Hjustona imala su pozitivne ili nedosledne testove na koronavirus prema NBA programu testiranja. Sledom protokola za traženje kontakata, još četiri igrača trenutno su u karantinu. Osim toga, Harden nije dostupan zbog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Svi ostali igrači Rokitsa danas su ponovno testirani i svi su dali negativne rezultate. Hjuston ima još jednog igrača koji nije dostupan zbog povrede – piše u saopštenju.

To znači da će Aleksej Pokuševski, koji nastupa za Oklahoma Siti Tandere ove sezone morati dodatno da sačeka na svoj debi u NBA ligi, a prvu priliku za tako nešto imaće u noći između subote i nedelje kada Tanderi gostuju Šarlot Hornetsima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here