Vesti

Prošle nedelje, tačnije 27. novembra, članovi i prijatelji ogranka Laburističke partije za Liverpul i okolinu u jugozapadnom delu Sidneja, prisustvovali su važnom sastanku na kome je dugogodišnji narodni poslanik u državnom parlamentu Pol Linč, najavio da se neće kandidovati na sledećim martovskim izborima u NSW.

Dugogodišnji poslanik u državnom parlamentu Novog Južnog Velsa i osvedočeni prijatelj srpske zajednice u Sidneju, predao je “štafetnu palicu“ mladoj i ambicioznoj političarki Karišmi Kalijandi, odbornici u gradskoj upravi Liverpula i novoj zvezdi na političkom horizontu partije kojoj pripada.

Odmah treba reći da je Karišma kao i Pol veliki prijatelj srpske zajednice i da takođe poznaje veliki broj naših ljudi.

Pol Linč je narodni poslanik u parlamentu NSW još od 26. marta 1995. Kao pravnik uplovio je u političke vode 1987, a za vreme laburističke vlade na državnom nivou bio je ministar sa više portfelja, dao je neprocenjiv doprinos razvitku liverpulskog okruga, stekavši pritom veliki ugled kod lokalnog stanovništva.

Njega će na sledećim državnim izborima, zakazanim za mart 2023, zameniti Karišma Kalijanda, po profesiji pshiholog, a takođe i multikulturni ambasador Novog Južnog Velsa za hokej.

Ova uspešna dama vredno radi za dobrobit šire zajednice i veruje da su sport i kultura najbolja spona povezivanja, razumevanja i saradnje raznih etničkih zajednica u ovom delu grada.

Karišma je 90-tih godina stigla u u Australiju iz rodne Indije kao dete, sa roditeljima. Bila je odličan učenik i student, uspešno se uklopila u ovdašnji život, a danas je na pragu velike političke karijere.

Na prošlonedeljnom skupu laburista u Liverpulu bili su predstavnici pomenute partije na državnom nivou, lokalni čelnici i predstavnici lokalnih zajednica, uključujući i našu, koji su dali punu podršku mladoj političarki da izbori mesto poslanika u državnom parlamentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here