Unsplash

Iako većina dijeta ne preporučuje obilne obroke pred spavanje, najnovija studija objavljena u “Britanskom nutricionističkom žurnalu” opovrgnula je taj stav. Kako se ispostavilo, svega 30 grama proteina koje ćete pojesti pola sata pred spavanje jača mišiće, ubrzava metabolizam i popravlja opšte zdravlje.

Ljudi obično uzimaju suplemente da bi uneli dodatne proteine, ali nutricionisti kažu da bi taj izvor proteina trebalo da bude šolja mladog sira.

“Mladi sir sadrži visok nivo proteina i kalcijuma. Od proteina gradimo mišiće i važni su i za profesionalne sportiste, i za ljude koji žele da smršaju. Kalcijum je važan za sve starije od 30 godina jer pomaže održavanje koštane mase”, navodi Ešli River, nutricionistkinja.

Punomasna verzija sira je bolja od nemasne, jer sir sadrži dobre masnoće. Sve to zajedno doprinosi do jačih mišića koji nam potom omogućavaju da trošimo više kalorija svakog dana.

“Postoje i istraživanja po kojima beli sir pred spavanje, ubrzava metabolizam narednog dana”, rekla je Riverova, dodavši i da samo treba paziti da sir nije preslan, a ukoliko izbegavate natrijum, poslužiće i gusti jogurt.

Dakle, ukoliko želite da dovedete liniju u red, svako veče pojedite krišku mladog sira. Uz korigovanu ishranu i laganu fizičku aktovnost, rezultati bi trebalo da budu vidljivi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here