pixabay.com
Foto: Ilustracija

Policijska uprava San Antonija otpustila je policajca koji je ispalio više metaka u tinejdžera koji je jeo u automobilu na parkingu Mekdonaldsa u Teksasu. Dečak se bori za život.

Na snimcima sigurnosne kamere vidi se kako policajac Džejms Brenand više puta puca u sedamnaestogodišnjaka Erika Kantua, koji jede hamburger na parkingu Mekdonaldsa, prenosi Ej-Bi-Si.

Prema informacijama iz policije, Brenand je na parking došao na poziv zbog uznemiravanja, kada je primetio vozilo za koje je mislio da je prethodne noći pobeglo od njega prilikom zaustavljanja.

Na snimku se vidi kako policajac prilazi automobilu i otvara vrata. Unutra je zatekao Kantua sa jednom ženskom osobom i neredio mu da izađe.

Policija navodi da je Brenand prijavio da su ga udarila vrata automobila jer je tinejdžer krenuo da vozi u rikverc.

Na snimku se vidi kako policajac ispaljuje 10 hitaca na vozilo u pokretu, pre nego što je krenuo da pešaka juri za njim.

Kako prenose lokalni mediji, tinejdžer je na aparatima i bori se za život. Ženska osoba sa kojom je bio u automobilu, prema navodima policije, nije povređena.

Pucnjava se dogodila 2. oktobra, ali je policija danas saopštila da je Brenand otpušten nakon uvida u snimke sigurnosnih kamera, prenosi RTS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here