Policajci prvi reprezentativci u konjičkom sportu

0

Ivica Dačić baca potkovicu za sreću

 

Ministar Dačić je najavio da će MUP i ubuduće podržavati razvoj konjičkog sporta zbog uspostavljanja još većeg poverenja građana u policiju.

Prema njegovim rečima, konjičke policijske jedinice uz angažovanje u policijskom poslu imaju i društvenu funkciju, što je pokazano i današnjim takmičenjem, organizaovanim u bazi Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici.

"Važno je da građani imaju povernje u policiju", rekao je Dačić i najavio da će slične manifestacije biti oraganizavane širom Srbije, kako bi građani mogli da uživaju u veštinama policijskih službenika, ali i da se sa njima bolje upoznaju.

 

Najuspešniji policijski službenici bili su Milan Rangelov, Marko Mihajlović i Marko Stojanović, a pobednici na višebuju su Janoš Horvat, Jovana Milanov i Marina Gunjača.

 

U ekipnom takmičenju najbolja je bila ekipa Konjičkog kluba "Divađo", ispred tima Konjičkog kluba "Policajac".

U okviru višeboja organizaovano je i takmičenje u gađanju vazdušnom puškom za goste, a najbolji su bili dečaci Stefan Lazarević i Luka Dačić, sa pogođenih 25, odnosno 24 kruga.

 

Konjički višeboj, koji se sastoji iz daljinskog jahanja, orijentacije na terenu, pružanja prve pomoći i gađanja iz vazdušne puške, je disciplina koja ima edukativni karakter.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here