Policija hapsi “lešinare”

0

Stopa kriminala pala za 50%. Ipak, policija se svakodnevno susreće sa lopovima koji iz poplavljenih područja kradu sve vredne stvari: Direktor policije Milorad Veljović
 

– Njega smo zaustavili na ulici jer nam se učinio sumnjiv. Odveo nas je do svog stana u Obrenovcu i tamo smo našli ukradenu kameru za video-nadzor, veliku količinu hrane, kućnih potrepština, ženske cipele, kao i jednu vazdušnu pušku. On je priznao da je krao iz napuštenih kuća – nezvanično saznajemo u policiji.

Takođe, u Obrenovcu su u noći između srede i četvrtka policajci priveli pet osoba, tri muškarca i dve devojke pod sumnjom da su u ovom gradu uprkos vanrednom stanju prodavali narkotike.

– Kod devojaka smo našli dva paketića heroina, a kod trojice muškaraca gotovo dve i po hiljade evra. Sumnjamo da je novac zarađen na prodaji droge. Kada smo hteli da ih zaustavimo radi kontrole, oni su počeli da beže, pa su nakon kraće jurnjave uhvaćeni – dodaje izvor "Vesti".

 

Državni organi su najavili najoštrije sankcije prema svim počiniocima krivičnih dela, pogotovo na ugroženim područjima.

 

Ukrali 60 dinara

U centru Vranja obijena je tamošnja Turistička organizacija iz koje su lopovi odneli laptop i 60 dinara iz kase. Provalnici su ispreturali sve prostorije Turističke organizacije i osim laptopa, našli samo 60 dinara koji su se nalazili u kasi. Pretpostavlja se da su zbog manjka policajaca, koji su većinom u odbrani poplavljenih područja, lopovi iskoristili situaciju kako bi obili ove prostorije.

– Te krađe ne smatramo da tako kažem običnim, već izuzetno teškim krađama i ti ljudi moraju snositi adekvatne konsekvence. Mi ćemo u tom pogledu u potpunosti istrajati – izjavio je Veljović za medije.

On dodaje i da policija stalno patrolira ugroženim područjima i da neće dozvoliti da se neko drzne da zloupotrebljava i krade onima kojima je najteže, odnosno onima koji su ostali bez članova porodice i imovine.

Tako su u Jagodini i Paraćinu uhapšeni B. S. (35) iz Aleksinca, V. M. (26) iz Paraćina i D. K. (27) iz Jagodine zbog krađa počinjenih u ova dva grada tokom poplava. Tako je B. S. ukrao vrata garaže oštećena poplavom u jednom dvorištu u Paraćinu, dok je V. M. ukrao mobilni telefon vlasniku kineske radnje koja je poplavljena, a onda ga pretukao. D. K. je metalnom šipkom obijao podrume i iz njih krao vredne stvari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here