Tanjug

Mediicnski deo Kriznog štaba je predložio da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata isključivo kroz vid vanrednog stanja, odnosno policijskog časa.

Odluka bi trebalo da bude doneta u narednih dan dva, rekao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

– Oni jedino to vide kao moguće rešenje problema u odnosu na epidemiološku situaciju i povečanje broja. Jasno i decidno se izjašnjavaju da bi to bilo najcelishodnije rešenje što se tiče medicinskog dela. Oni u ovom trenutku niti mogu niti žele da se bave kakve će posledice izazvati zaključavanje, u vezi sa ekonomskim delom priče. Ostalo je da u sledećem vremenskom intervalu, od dan dva, se sastanemo ponovo i da imamo konultacije kako bismo doneli adekvatnu odluku.

Zaključavanje bi trajalo sedam do deset dana.

U Srbiji je danas došlo do eskalacije epidemiološke situacije, pa je za dan zaraženo skoro 700 ljudi više nego prethodnog dana. Od 13.286 testiranih za poslednja 24 sata pozitivnih je bilo 3.469. Nažalost, preminulo je 16 pacijenata, a na respiratorima je 164 obolelih.

2 KOMENTARA

  1. U firmi radimo nas šestoro i nosimo maske od prvog dana. Bukvalno sve mere poštujemo i davimo ko stoke. Niko nije išao na skijanje ili bilo kakve gluposti. I sada da nas zatvore zbog nekolicine bahate bagre?! Neće moći!!!!!!!!!!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime