Policijski snimci rušenja kula u Njujorku

0

 

Fotografije su snimili policijski fotografi u helikopterima koji su letelei iznad mesta terorističkog napada i ovo je prvi put da su objavljene u javnosti

 

U javnosti su objavljene zahvaljujući medijskoj kući ABC News koja je američkoj vladi poslala službeni zahtev, pozivajući se na Akt o slobodi informacija.

 

Na fotografijama se vide zapaljene građevine koje se urušavaju same u sebe, podižući oblake dima preko celog Njujorka.

 

Takođe, na originalnim fotografijama visoke rezolucije mogu se videti uspaničena i prestrašena lica ljudi koji su ostali zarobljeni u zgradama.

 

 

U napadu na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001. godine život je izgubilo najmanje 2.985 ljudi.

 

Tog 11. septembra 2001. godine oteta su četiri američka aviona. Dva su udarila u Svetski trgovinski centar na Menhetnu u Njujorku, po jedan u svaki soliter u 17 minuta razlike, nakon čega su se oba solitera srušila.

 

Treći avion je udario u Pentagon, glavno sedište Ministarstva odbrane SAD u Vašingtonu. Četvrti avion se srušio u ruralnom delu Pensilvanije 130 km istočno od Pitsburga nakon što su putnici pružili otpor otmičarima.

 

Američka vlada je za napade okrivila Al Kaidu i Osamu bin Ladena, koji su već bili umešani u nekoliko pređašnjih napada na američke ciljeve.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here