pixabay.com

Letovanje na moru i u doba pandemije koronavirusa nije potpuno isključeno, a javljaju se i prvi političari u Austriji i Nemačkoj koji smatraju da takvu opciju ne bi trebalo unapred odbaciti.

Sekretar za zdravstvo u vladi grada i pokrajine Beč Peter Haker smatra da će letovanje u Hrvatskoj ili Grčkoj biti moguće ove godine.

– To mora biti moguće jer i tim zemljama je jasno koje su potrebne mere kako bi se zaustavilo širenje virusa – naglasio je on.

Haker je rekao da je, ako se sve zemlje pridržavaju mera, rizik od širenja virusa kontrolisan.

– U suštini je svejedno da li ste na jezeru u Austriji ili na Jadranu – ocenio je on i zatražio da se odustane od “lokalnog egoizma”.

I nemački državni sekretar nadležan za turizam Tomas Barajs je Tagesšpiglu rekao da će nemački turisti tokom leta moći da letuju na grčkim ostrvima.

– Ako tamo više gotovo ne bude bilo novih infekcija i zdravstveni sistem bude funkcionisao, onda se može razmišljati o letovanju – kazao je on.

Preneo je da Nemačka sa susednim zemljama kao što su Austrija, Francuska, Belgija, Poljska i Holandija već vodi razgovore.

Naglasio je da će ovog leta gotovo sigurno biti nemoguća daleka putovanja.

2 COMMENTS

  1. Naravno, kako lepo reče Džordž Orvel: “Sve životinje su jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih”. Oni to mogu i izguraće, bez problema. A nama se savetuje da ne idemo nigde, eventualno negde u okviru granica države. Da bismo otišli na letovanje ove godine, trebaće nam gomila papira i sudski-prevodilac.net da raščivija sve što treba ne bismo li se dokopali mora. Uh!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here