EPA/Christian Bruna
Predsednica SPO Pamela Rendi-Vagner

Austrijski političari u novu 2022. godinu ušli su sa brojnim novogodišnjim željama, a glavna je prevazilaženje podela u društvu nastalih usled epidemioloških mera i najavljenom obaveznom vakcinacijom protiv koronavirusa.

Kancelar i lider Narodne partije Austrije (OVP) Karl Nehamer ističe da u 2022. želi da da doprinos prevazilaženju podela u društvu i povratku zajedništva. Kao ličnu želju navodi da bi voleo, pored brojnih obaveza kao kancelar da redovno nalazi vremena za svoju porodicu.

Vicekancelar i šef Zelenih Verner Kogler najavio je da će se 2022. svom snagom boriti za odgovornu politiku, dobru budućnost i dobar suživot svih, a naravno i dobru klimu, kao i brojne reformske projekte. Lična želja mu je da može provesti više vremena u prirodi, bez mobilnog telefona.

Predsednica Socijaldemokratske partije (SPO) Pamela Rendi Vagner kaže da želi da doprinese pozitivnim političkim promenama, jer se posle zatvaranja i kriza vlade, u novoj godini mora puno toga promeniti. Što se ličnih želja tiče, ona ukazuje da bi želela u novoj godini više vremena da provodi u prirodi, pazi na zdraviju ishranu, čemu nije mogla da se posveti 2021. godine,

Predsednik Slobodarske partije (FPO) Herbert Kikl istakao je da mu je glavna novogodišnja želja da doprinese “padu” lokdauna za nevakcinisane i odustajanju od odluke o uvođenju obavezne vakcinacije, i time pomogne u prevazilaženju podela, odnosno povratku normalnosti. Lično želi da može sa porodicom da živi bezbedno i slobodno, da svi ostanu zdravi.

Liderka Neos-a Beate Majnl Rajzinger poželela je da 2022. bude politički mirnija i opuštenija godina nego što je to bila 2021. Kaže da je prošle godine počela, posle 15 godina, ponovo da triči i kao cilj je sebi postavila da 2022. pretrči 500 kilometara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here