Poljska: Hemijska kastracija za pedofile

0

Hemijska kastracija "lek" za pedofile

Zakon usvojen u Sejmu poljskog parlamenta u septembru uz podršku poslanika sa svih strana političkog spektra sada može da stupi na snagu.

 

Za počinioce silovanja maloletnika mlađih od 15 godina biće obavezna takozvana hemijska kastracija, suzbijanje seksualnog nagona pomoću lekova, a ako bi to odbili sledi im boravak u psihijatriskoj ustanovi zatvorenog tipa sve dok ne pristanu na lekove.

 

Izmenjeni Krivični zakon uvodi oštrije kazne za takozvano pedofilsko silovanje, seksualni odnos sa osobom mlađom od 15 godina ili incest za koje sada sledi kazna od najmanje tri godine zatvora.

 

Kod ostalih pedofila o tome da li treba da se leče odlučivaće sud šest meseci pre kraja izdržavanja kazne ili pre nego što uopšte odu u zatvor.

 

Protiv uvođenja "hemijske kastracije" protestovale su odlučno organizacije za ljudska prava, i poljske i međunarodne kao Amnesti internešenel, pošto upozoravaju da bi takav način kontrole pedofila smeo da budu isključivo na dobrovoljnoj bazi.

 

Susedna Češka već godinama primenjuje dobrovoljnu "hemijsku kastraciju" pedofila i osuđenih za teška krivična dela brutalnih silovanja, ali isključivo ako osuđeni na njih pristane.

 

Krivični zakon je uzeo u obzir i razvoj modernih tehnologija i predviđa kazne za propagiranje "dobre pedofilije" tj. stava da seksualni odnos sa detetom ne mora za dete automatski da predstavlja zlo.

 

Kažnjavaće se i seksualne ponude maloletnima preko Interneta a za to krivično delo kao i za propagiranje "dobre pedofilije" sledi kazna od dve godine zatvora.

Izmenjeni Krivični zakon znači i stop za veoma omiljene osvete prevarnih ljubavnika, muževa ili supruga koji su posle raskida postavljali na internet golišave slike svog partnere ili partnerke u škakljivim situacijama ili ih slali rođacima, poznanicima i susedima elektronskom poštom.

 

Objavljivanje takvih škakljivih slika ili video snimaka bez dozvole čoveka koji je na njima ubuduće će se kažnjavati sa tri meseca do pet godina zatvora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here