pixabay.com

Jedan poljski zvaničnik izjavio je danas da se njegova zemlja našla na udaru “kompleksne dezinformacione operacije”.

Kako kaže, za operaciju se čini da za cilj ima slabljenje saveza između Varšave i Vašingtona i nalik je, kako tvrdi, sajber-napadima kakvi su u prošlosti dolazili iz Rusije.

Stanislav Zarin, portparol načelnika poljskih bezbednosnih službi, rekao je da poljske vlasti nastavljaju istragu tim povodom, kao i da još nema definitivnih dokaza da iza napada stoji Rusija, ali da su prisutna sva obeležja kampanja svojstvenih Kremlju.

“Poljska je već godinama na meti ruske propagande, a u poslednje vreme, ovakva nastojanja postaju sve intenzivnija”, naveo je Zarin u saopštenju prosleđenom novinskoj agenciji AP putem elektronske pošte.

U objavi na Tviteru, Zarin je napisao da je jednom sajber-napadu bio izložen internet sajt varšavskog Instituta za ratne studije, najviše vojne škole u Poljskoj, i da su izvršioci napada na njemu objavili lažno pismo rektora instituta, u kojem on navodno poziva poljske vojnike da se bore protiv “američke okupacije”.

Zarin je dodao da je poruka iz lažnog pisma pojačana time što su o svemu izvestili informativni portali, od kojih je, kako tvrdi, jedan poznat po širenju dezinformacija.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali ovaj incident, navodi agencija, podsećajući da je vlada Rusije u prošlosti uporno demantovala bilo kakvu umešanost Kremlja u kampanje sa ciljem dezinformisanja javnosti.

1 COMMENT

  1. Poljaci ne trebaju neprijatelja jer imaju na pretek prijatelja koristi, koji to i koriste a – Vatikanom opijeni – Poljaci to i ne primete. Sve za Vatikan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here