pixabay.com

Poljska nema nameru da pretenduje na beloruske teritorije i da narušava njenu teritorijalnu celovitost, izjavio je šef kancelarije poljskog predsednika Kšištof Ščerinski.

“Poljska je država koja se dosledno u međunarodnoj areni zalaže sa prvenstvo međunarodnog prava u odnosima između država. Poštovanje međunarodnog prava je, prema našem uverenju, osnova mira u svetu. Baza toga je uslov suvereniteta i teritorijalne celovitosti država“, citira Ščerinskog poljska agencija PAP.

Tužno je i poražavajuće to što se u propagandi beloruskih vlasti  javljaju pretpostavke o tome da bi Poljska mogla da ima nameru da naruši teritorijalnu celovitost te zemlje, istakao je on.

Poljska nije imala i nema takve namere, zaključio je Ščerinski.

Ranije danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je rekao da se neke snage u Poljskoj vraćaju u vremena kada je taj deo beloruske zemlje bio u sastavu Poljske i smatran je istočna pogranična područja.

– Neki se čak, trljajući ruke, znam to vrlo dobro, prisećaju istočnih pograničnih područja gde je sve belorusko bilo zabranjeno i iskorenjivano je užarenim gvožđem. Sada je to naša zemlja, zemlja suverene Belorusije gde u miru i slozi žive sve nacionalnosti – kaže Lukašenko.

6 COMMENTS

  1. Ukoliko Poljska poštuje suverenitet i celovitost država kao i međunarodno pravo, kako to da je priznala Kosovo. Dakle njihovoj izjavi se ne može verovati.

  2. SUVERENITET TERITORIJALNI CELOVISTOT DRZAVE ONDA BI TREBALO DA POVUCUTE PRIZNANJE KAO I SVE MENTORSKE DRZAVE JER JE I SRBIJA SUVERENA CELOVITA KAO I UVEK SRBIJAKOSOVO

  3. NECETE POVUCI PRIZNANJE KOSOVA JER SU VAS PLATILI ALBANSKI SIPTARSKI KRIMINALCI SA PROKLETIJE I PASTRIKA

  4. Koliko Poljska postuje medjunarodno pravo i suverenitet drugih Srbija najbolje zna! A Lukasenko, Bogu hvala, nije od juce!

  5. Baza toga je uslov suvereniteta i teritorijalne celovitosti država“, citira Ščerinskog poljska agencija. Gospodine Sčerninski, ako je ovo iskreno i tačno onda se ja pitam: Zašto je poljska država priznala nezavisnu državu kosovo kada ste realni i želite mir i nikakvo otimanje teritorija suverenih država, zašto i zbog čega sada ne otkažete priznavanje kosova? Drugo zbog čega ne vratite Šleziju koju ste okupirali i zauzeli od nemačke zašto nevratite šleziju nemačkoj kada ste toliko iskren?

  6. На примеру Косова , Пољска је доказала принципијелност.

  7. Kako bi ovi Americki misevi uleteli u Belorusiju , samo da nije Rusije . M’RS bre , vi postujete druge drzave , a podrzavate okupaciju SRBije

  8. Да захвале Русији што имају тако велику територију. Немају аспирацију према територији Белорусије јер ће да отворе Пандорину кутију за територије које сада има.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here