EPA
Robert Levandovski

Predsednik Fudbalskog saveza Poljske Cezar Kuleša na svom Tviter nalogu u subotu ujutro napisao je da reprezentacija ove zemlje nema nameru da igra protiv Rusije. Podržao ga je Robert Levandovski.

“Vreme je da sa reči pređemo na dela. Zbog eskalacije agresije Rusije prema Ukrajini, fudbalska reprezentacija Poljske nema nameru da igra meč baraža za Svetsko prvenstvo protiv Rusije. To je jedina ispravna odluka. Razgovaramo sa reprezentacijama Švedske i Češke kako bismo FIFA izložili jasan zajednički stav“, poručio je Kuleša.

Na njegovu objavu u kratkom roku stigla je i veoma jasna poruka najveće zvezde poljskog fudbala i najboljeg fudbalera u izboru FIFA Roberta Levandovskog:

“Ovo je ispravna odluka. Ne mogu ni da zamislim da igram meč protiv reprezentacije Rusije u situaciji u kojoj ta zemlja vrši oružanu agresiju na Ukrajinu. Ruski fudbaleri i navijači nisu odgovorni za ovo što se događa, ali mi ne možemo da se pravimo kao da je sve u redu”, poručio je Levandovski.

Poljska je zatražila od Međunarodne fudbalske federacije da iznese svoj stav po ovom pitanju, a kako odgovora nije bilo, Poljaci su očigledno sami rešili šta će i kako će dalje.

Poljska bi u prvom meču baraža za plasman u Katar, prema žrebom određenom planu, trebalo da gostuje Rusiji 24. marta. Pobednik ovog meča ukrstiće se sa pobednikom duela između Švedske i Češke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here