Poljubi me u Vrnjačkoj Banji

0

Ko hoće da se ljubi neka dođe ovde: Most ljubavi u Vrnjačkoj banji
 

Most će za tu priliku biti posebno ukrašen stotinama balona u obliku srca, od kojih će biti napravljena i velika kapija na sredini mosta. Manifestaciju će voditi dva voditelja, uz plesni program i veliki broj animatora i artista.

Predviđeno je i puštanje velikog broja helijumskih balona, na kojima će biti zakačene ljubavne poruke, a najlepša će biti nagrađena. Takmičari će dobiti nagrade u kategaraoijama za najduži poljubac, najstariji par i najatraktivniji par.

Most ljubavi je jedan od simbola Vrnjačke Banje, za koji je vezana legenda iz doba Prvog svetskog rata.

Priča kaže da su se pred rat zavoleli učiteljica Nada i oficir Relja, a kada je Relja otišao u rat i sa vojskom stigao do Grčke, zaljubio u Grkinju zbog koje je zaboravio svoju Nadu. Ona je tugovala, kopnela i umrla mlada i nesrećna.

Devojke, potrešene Nadinom sudbinom, u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih dragana i vezuju za ogradu mosta gde su se Nada i Relja nekada sastajali.

Legenda kaže da je prilikom jedne od mnogobrojnih poseta Vrnjačkoj Banji ovu priču čula Desanka Maksimović i napisala jednu od svojih najlepših pesama "Molitva za ljubav".

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vrnjačke Banje, a pokrovitelj Skupština opštine Vrnjačka Banja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here