K. Marković
Veselilo se i staro i mlado

Uz tradicionalnu novogodišnju pompu, ples i bogatu trpezu i naši zemljaci su širom Melburna proslavili ulazak u Novu 2020. godinu. U ponoć između utorka i srede, na svim mestima gde se slavilo čestitalo se uz poljupce i zagrljaje, cele porodice, zemljaci i prijatelji razmenjivali su iskrene želje za puno sreće, zdravlja, porodično blagostanje i uspeh na svakom životnom planu. Naravno, nastavilo se uz točenje šampanjaca, ples i sveopšte veselje.

Slavilo se do jutra

U rasprodatoj i dupke punoj sali kluba “Nikola Tesla” za novogodišnju feštu bio je zadužen ovde izuzetno popularan, bend “Tref”. Oni tradiconalno poslednjih godina dolaze iz otadžbine da najveseliju noć u godinu provedu sa zemljacima a zatim tokom narednih dana nastave da obilaze i Australiju.

Znaju muzičke želje zemljaka: Članovi orkestra “Tref”

Uz odabrani muzički program, koji je podrazumevao sve one pesme i kola uz koje Srbi proslavljaju praznike, ušlo se u 2020. godinu. Uprava kluba “Nikola Tesla” potrudila se da, u renoviranoj i specijano dekorisanoj sali za ovo veče, pripremi i bogatu trpezu i sve što je potrebno za ovu najluđu noć u godini. Nije manjkalo hrane, pića i naravno obilja domaćih kolača. Slavilo se i veselilo sve do ranih jutarnjih sati.

Zdravica uz pesmu

Uz nešto skromniju posetu veselo je bilo i u obližnjem Srpskom sportskom centru u Kizboru, gde su se za muzičko raspoloženje pobrinuli pevači Dušica Grabović i Željko Jeftović-Jele. I tamo je publika uživala uz poznate narodne i zabavne pesme, bila sve vreme na nogama i taćno u ponoć uz odbrojavanje, usledilo je čestitanje.

A, onda nastavak slavlja do rano u zoru!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here