www.coe.int

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje Jeta Statovci smatra da je Srbija glavni krivac što Kosovo još nije uspelo da se pridruži Savetu Evrope.

Statovci je zatražila da se Kosovu posveti više pažnje za jačanje članstva u međunarodnim organizacijama, jer veruje da su se uslovi već stekli.

– Znamo da su naši odnosi sa Srbijom i dalje neprijateljski odnosi, gde Srbija nije odustala od svojih destruktivnih tvrdnji – rekla je ona.

Kako je rekla, „poljupci” SAD i EU prema Srbiji utiče na kažnjavanje Kosova, kao i na nemogućnost stvaranja stabilnosti i mira u regionu.

– Njihov neprijateljsko-destruktivni pristup se nastavlja, verujem da samo pojačana i usredsređena pažnja na Kosovo i jačanje Kosova, a ne da maze Srbiju, stvara normalizaciju koja onda doprinosi stabilnosti i miru u regionu – kazala je Statovci.

Ona je istakla da je Kosovo pristankom na sporazum ispunilo svoju zakonsku obavezu, ali u slučaju da Srbija odbije da potpiše, to utiče na narušavanje teritorijalnog integriteta i na nepoštovanje suvereniteta.

– Čak utiče i na blokadu institucija da se priključe međunarodnim organizacijama i dalje razvijaju Kosovo. Dakle, imamo sporazum koji treba da se formalizuje i onda se strane povinuju tom zakonskom sporazumu, koji dobija svoj konačan oblik i u okviru potpisivanja. Dakle, kada se poštuje suverenitet, poštuje se teritorijalni integritet, otklanjaju se pretenzije prema drugima, ne blokiraju se institucije u okviru svojih nastojanja da se uključe u mehanizme – poručila je Statovci.

5 COMMENTS

  1. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА СРБИЈИ🇷🇸☦️🇷🇸
    ОСЛОБОЂЕНОЈ И ЦЈЕЛОВИТОЈ 🇷🇸☦️

  2. Pricas bajke za decu. Srbija sititi svoju teritoriju Kosovo i Metohiju koju su silom oteli zlikovci Amerika i Nato pakta gde takav slučaj nema u istoriji. Vi hocete da legalizujete teritoriju Srbije protiv medjunarodno prava. Silom oteto kad tad bice silom vraceno.

  3. Još jedna albanska političarka koja ne kapira da su SAD i EU okupirale južnu srpsku pokrajnu, i da se razgovori isključivo obavljaju na relaciji Zapad-Srbija, a da su Albanci u celoj priči iskorišćeni za agresiju Zapada na Srbiju u cilju proširenja geopolitičkih interesa na Balkan i potiskivanje Rusije. Kada se u budućnosti Zapad dogovori sa Rusijom i Kinom o podeli uticaja – Srbi će biti ispoštovani kao zona slobodne trgovine (sa sve Kosovom i Metohijom), a Albanci će živeti u koloniji koja će služiti kao geto za migrante koji žele u EU, a koji će obezbeđivati NATO. Da su se Albanci odrekli separatizma, Srbija bi danas bila na nivou Bugarske, a pošto su izabrali sukob sa Srbima, Srbija će sutra biti na mnogo višem nivou razvoja zbog nepravde koja joj je učinjana iz pomoć Albanaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here