Tanjug

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je venac na Spomenik žrtvama rata i braniocima otadžbine 1990-1999, povodom Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine.

On je dodao da je upravo ta akcija i agresija sprovedena da se Srbiji oduzme Kosovo i Metohija.

Vence na Savskom trgu položili su i predstavnici udruženja koja neguju sećanja na ratove i žrtve ratova devedestih godina 20. veka.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković položio je venac u Ulici kneza Miloša u Beogradu na spomen – ploču pripadnicima MUP-a koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine.
Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović na obeležavanju 20 godina od početka NATO agresije.
Povodom 20 godina od početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, na brdu Straževica, gde je na današnji dan 1999. godine pala prva bomba u Beogradu, kod spomen obeležja “Glasnik sa Straževice”, odata je pošta poginulim vojnicima i civilima tokom bombardovanja.
– Straževica je bila jedna od prvih meta NATO agresije na našu zemlju. Ponosno je stajala kao otpor i prkos svakom agresoru. Srbija je u poslednjih nekoliko godina konačno na pravi način počela da se obraća svojim herojima. Danas Srbiju nije sramota da se podseti na one koji su se za nju borili i to nikada ne smemo da zaboravimo – istakao je Stefanović.

Poslednja NATO bomba

DSS u Pionirskom parku “postavio spomenik” pod nazivom Poslednja NATO bomba. Okupljenima su se obratili se predsednik DSS Milos Jovanovic i predsednik Omladine DSS i clan Predstavnistva stranke Zdravko Veselinov.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here