Polufinale čekali 23 godine

0

Kada je teško Mesi, kada je najvažnije Gonzalo Iguain. Veliki as Barselone bio je nezaustavljiv za belgijsku odbranu, ali je fenomenalni golgeter Napolija učinio ono najvažnije, postigao majstorski pogodak u 8. minutu, poslao "crvene đavole" kući, i svoj nacionalni tim odveo u polufinale Svetskog prvenstva u Brazilu – 1:0 (1:0) – posle 24 godine čekanja.
Tokom kompletnog toka meča "gaučosi" su imali apsolutnu kontrolu utakmice, dok su Belgijanci tek u samom finišu uspeli da uspostave inicijativu, ali ne i da dođu do velike prilike za izjednačenje.
Još jedan fenomenalan meč odigrao je Lionel Mesi, koji je i kod odlučujućeg pogotka poveo akciju, izbacio kompletan vezni red Belgije iz igre, poslao loptu do Di Marije, koji je pokušao da šutira, a ona se odbila pravo pred noge popularnog Pipite i spasa za Kurtou nije bilo.
Ipak, ono što mora da brine Alehandra Sabelju, ali i kompletnu argentinsku naciju, jeste činjenica da se još u 33. minutu povredio jedan od najboljih igrača ove selekcije Anhel di Marija. Veliki as Real Madrida se povredio posle pokušaja udarca, koji je izblokirao Kompani.
Posle njegovog izlaska odbrana Belgije je prodisala, došla do daha i ponovo stekla samopouzdanje, ali su joj muke još zadavali Mesi i Iguain.
Vilmots je situaciju na terenu pokušao da promeni uvođenjem Lukakua i Mertensa, a kasnije i Čadlija, koji je zadao najveće muke Argentincima. Ipak, srećom po Serhija Romera nekoliko pokušaja Felainija glavom, kao i udarac Vicela u poslednjim trenucima meča prohujali su preko gola, pa su Argentinci mogli da počnu sa velikim slavljem.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here