U poslednjem kolu drugog kruga 14. evropskog prvenstva rasplet za okršaje same završnice.

Ko će biti prvi, a ko drugi u dve polufinalne grupe odlučeno je i neposrednim duelima. Prvak Španija i Hrvatska su u Beču odigrale 22:22 (12:11). I remi je bio dovoljan “crvenoj furiji” za prvo mesto jer joj je bolja gol-razlika. Oba tima su takmičenje završila sa po devet bodova.

U isto vreme, u Malmeu, Portugalija je savladala Mađarsku s 34:26 (16:14). Tako joj je razvejala nade u polufinale. Zatim, u istoj dvorani, Norveška je pobedila Sloveniju s 33:30 (14:13) u njihovom okršaju za prvo mesto. Teoretski, da su uspešni bili Mađari, a da su Norvežani zatim ostali neporaženi protiv Slovenaca, kao što i jesu, među četiri najbolje bi otišla Mađarska, prvi put u istoriji. Ispalo je da je Portugalija obezbedila to mesto Sloveniji i pre njenog poslednjeg meča. Norveška je prva s deset bodova i jedina je sa svih šest pobeda do sada, a Slovenija je druga sa šest.

Završnica je u Stokholmu. U petak Španci i Slovenci se sastaju 18 časova, a Norvežani i Hrvati u 20.30. Meč za treće mesto je u subotu (18.30), a finale u nedelju (16.30).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here