Posle pobede na gostovanju Finskoj, košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je svoj drugi meč FIBA kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine od Gruzije 94:90. 

Srbija je odigrala odličnu prvu deonicu posle koje je usledila mnogo bolja igra gostiju koji su “topili” prednost  i uveli meč u egal u kojem su se na kraju, posle neizvesne završnice bolje snašli i tako naneli Srbiji prvi poraz u kvalifikacijama, ujedno i prvi poraz novog selektora Igora Kokoškova.

Od samog starta meča izabranici selektora Kokoškova nametnuli su svoj stil igre i ubedljivo poveli u uvodnim minutima. Odlična odbrana i dve oduzete lopte Ognjena Jaramaz brzo su donele Srbiji 9:0, a potom i  28:18 na kraju prve četvrtine.

U nastavku, usledio je period nešto slabije igre Orlova.

Loš početak prve četvrtine za Srbiju. Šermandini ostaje sam i poentira, a onda u kontri isto čini Mekfaden, uz faul Raduljice za 28:23.
Ipak, posle tajm-auta selektora Kokoškova stabilizuje se igra domaćeg tima, pa je rezultat na poluvremenu 48:41.
Tokom prvog dela ige Srbija je šutirala 13 od 18 za 2 i 5 od 10 za tri. takođe, po broju asistancija Orlovi su bili dominantni sa 11 nasuprot 6 Gruzijaca, ali je čak 10 izgubljenih lopti presudilo da prednost na poluvremenu bude ubedljivija.

Posle odmora, usledio je period prilično ujednačene igre, u kojoj su malo po malo, gosti uspevali da smanje prednost i potpuno “istope” dvocifrenu razliku koju je Srbija imala na početku. Tako je na 2 minuta do kraja 3. četvrtine Gruzija prišla na 60:59, potom i izjednačili 65:65, da bi Jaramaz pred početak poslednjeg dela igre, sa bacanja, doneo Srbiji prednost od 67:65.

 

 

Na samom kraju, Gruzija je zaigrala još bolje i uvela meč u egal. Posle 72:74, usledila je mini serija Srbije od 9:0. Koju su pokrenuli Jaramaz i potom Avramović sa ukupno tri vezane trojke. Ni tu, Gruzija se nije zaustavila povela 92:90, da bi sa bacanja ujedno postavila i konačnih 94:90.

U timu Srbije najefikasniji je bio Aleksa Avramović sa 27 poena, a pratio ga je Ognjen Jramaz koji je ubacio 22 poena.

Sa druge strane, Mekfejdej je postigao 33 poena, a Šermadini 23.

Da podsetimo, Gruzija je jedan od domaćina narednog evropskog prvenstva, uz još šest odomaćina Nemačke, Italije, Estonije, Mađarske, Češke i Slovenije. U prvim utakmicama, Srbija je trijumfalno startovala protiv Finske, dok su Gruzini uz mnogo muke savladali Švajcarsku kao gosti.

Srbija: Simonović, Radanov, Jaramaz, Kravić, Veličković, Raduljica, Todorović, Ilić, Zagorac, Avramović, Rebić, Đorđević; Selektor: Igor Kokoškov

Gruzija: Andronikašvili, Burjanadze, Tsintsadze, Šermandini, Sanadze, Turdziladze, Korsantia, Berišvili, Bokolišvili, Lobjanidze, Mekfaden, Londaridze; Selektor: Ilijas Zuros

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here