Pomoć otpremljena za Srbac i Šamac

0

Solidarnost učenika u Augzburgu
 

Prilikom utovara prikupljene pomoći u Augzburgu, tu su bili i paketi koje su pripremili učenici šestog razreda srednje škole Firnhaberau sa nastavnicom Elizabet Švarc. Akciji učenika pridružio se i treći razred osnovne škole Hameršmide sa nastavnicom Vagner, kao i peti razred Dosenberger gimnazije iz Laiphajma sa nastavnikom gospodinom Hermanom. U ovim razredima uče naša deca Mirko i Anđela Trkulja i Luka Raljić a njihovi drugari pokazali su solidarnost sa narodom kome oni pripadaju i koji je pogođen velikim poplavama.

 

Ekipa koja je pripremala pakete u Minhenu
 

U Minhenu su za tranSPORT pripremljeni paketi vode, konzervisane hrane, mleka i dečje hrane, kozmetike, sredstava za higijenu, deterdženti. To su donosili naši ljudi, ali i Nemci i drugi stranci. Troškove tranSPORTa pokriće organizacija Pomoć od čoveka čoveku, koja je obezbedila veliki skladišni prostor u Lerchenauerstr. 343 gde se donosi i prikuplja humanitarna pomoć.

Marija Vlajnić član uprave ove organizacije kaže da će oni pokušati da svu pomoć za Srbac i Šamac podele ugroženim pojedincima i domaćinstvima a za to imaju spremnu ekipu na terenu koju predvodi Dejan Vlajnić. Ona ističe da veliki deo pomoći donose Nemci i posebno ističe Koh institut, ali i Evangelističku crkvu.
 

Čizme i ribarska odela

Iz Vile Flora stigle su tri palete gumenih čizama koje žele da se predaju u Dubicu, a tu je i 12 ribarskih odela koje mogu koristiti vatrogasci i ljudi u poplavljenim područjima. Bavariafilm je poklonio 400 litara vode.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here