Z. M.
Istovar: Raspodelu će organizovati Eparhija raško-prizrenska

Kamioni sa humanitarnom pomoći, koju je prikupio Srpski centar iz Beča, stigli su u sredu uveče na svoje odredište u Gračanicu. Celokupan kontigent je predat Eparhiji raško-prizrenskoj, koja će organizovati dalju raspodelu na terenu, saopštio je Srpski centar. U pošiljci se nalazi nameštaj u vrednosti od oko 50.000 evra, a namenjen je Srbima koji su u poplavama ostali bez svega.

“Kada nas je pre tri nedelje kontaktirala Slavica Đurđević (čija je inicijativa bila presudna da se pokrene ova akcija i zato smo joj posebno zahvalni) i pitala da li možemo da preuzmemo organizaciju slanja pomoći bili smo odlučni da ovakvu priliku ne smemo da propustimo. Ovim putem želimao da zahvalimo svima koji su se u kratkom vremenskom roku javili i priključili akciji. Pojedincima, privrednicima, Ambasadi Srbije i Srpskoj pravoslavnoj crkvi veliko hvala i nadamo se da je ovo samo početak uspešne saradnje na ovakvim i sličnim projektima. Ova akcija nam je pokazala da i mi iz različitih udruženja i klubova zajedno možemo mnogo, da nam se ideje ne razlikuju i da nas zajednički motivi uspešno spajaju”, poručuju iz Srpskog centra.

Humanitarna pomoć, namenjena srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji koje je bilo pogođeno nedavnim poplavama, utovarena je u subotu, uz pomoć predstavnika SPKD Prosvjeta, KSD Bambi iz Beča, KUD Kolo iz Mariaencersdorfa i navijača Crvene zvezde i Partizana. Ambasada Srbije u Austriji, koja je obezbedila donaciju, kojom su pokriveni troškovi jednog kamiona.