Lična arhiva
REĐA PETICE: Milica Tatić

Plemenita čitateljka “Vesti” Nadežda Radović iz Holchajma u Nemačkoj, poslala je donaciju od 150 evra devojčici Milici Tatić (12) iz Kumana kod Zrenjanina koja boluje od autoimunog hepatitisa.

Miličina mama Ana Milankov mnogo se zahvaljuje Nadeždi na humanosti, a veći deo novca će kaže za “Vesti”, potrošiiti za terapiju koju Milica uzima.

Ako ostane novca, devojčica će dobiti i nove patike, jer je stare, prerasla.

– Hvala divnoj Nadeždi što je mislila na nas i naše probleme. Želimo joj sve najbolje, da je zdravlje i sreća prate – priča mama bolesne devojčice.

O Milici Tatić i njenoj teškoj bolesti, “Vesti” su pisale u više navrata, pa naši verni čitaoci znaju kako se ona hrabro bori sa teškom bolešću. Njenu petočlanu porodicu nemaština je naterala da se obrati humanim ljudima.

– Svesni smo da nikome nije lako da izdvoji iz kućnog budžeta da bi nekom koga ne poznaje dao pomoć i nadu i, zato, neizmerno, cenimo sve što nam je do sada pristizalo od dobročinitelja.

Porodica Tatić ima troje dece, uz Milicu i dva sina, jednog koji je stariji od Milice i drugog mlađeg, pa kubure sa novcem, jer osim hrane, obuće i odeće treba da nabave deci i sve što im treba za školu. Krenule su rate za školske knjige koje ukupno dosežu 300 evra, a samo mama Ana radi u obližnjoj fabrici. Njen suprug je nezaposlen i uspeva da pronađe neki povremen posao, pa sa mukom sakupljaju oko 100 evra za lekove svoje mezimice.

Milica i pored teške bolesti, uspeva da ređa petice ali i, kako otkriva njena mama osvaja nagrade na takmičenjima.

– Ponosni smo na ćerku koja je osvojila prvo mesto iz biologije na opštinskom takmičenju, a takmiči se i iz srpskog jezika. Uspehe postiže iako, već pet godina od kada joj je konstatovan autoimuni hepatitis ima probleme sa jetrom – priča ponosna majka.