Lična arhiva
Svijetlana Kljajić

Vredne donacije stigle su u našu redakciju za još jednu samohranu majku. Po 100 AUD poslali su Cveta Antić i Petar iz Australije za polupokretnu Svijetlanu Kljajić (32) iz Kozarske Dubice.

Ova mlada majka je pre 12 godina preživela jedno od najsmrtonosnijih neuroloških oboljenja i u komi rodila zdravu ćerkicu Jovanu, ali i ostala nepokretna. Svijetlana je time ušla na listu medicinskih fenomena, jer je tek četvrta u svetu koja je to preživela. Budući da je dugo bila u komi i da su je u životu održavali jedino aparati, ne čudi što je njen oporavak veoma spor. Nedostatak novca za konstantne rehabilitacije je, takođe, velika prepreka jer živi samo od skromnih mesečnih primanja majke Milke. Znaju to dobro i njeni dobročinitelji iz daleke Australije, pa ne čudi to što se uvek sete, a posebno za praznike da je obraduju.

Nju vedar duh nikada ne napušta.

– Moja Jovana je najveći razlog. Borimo se koliko možemo. Što se tiče mojih nogu, i tu je situacija slična. Vežbam redovno, ali kada ću i da li ću ponovo stati na njih, pitanje je bez odgovora – rekla je Svijetlana.

Ove vredne darove ćemo što pre proslediti na adresu ove hrabre majke, a koliko će joj taj novac značiti moći ćete da čitate u nekom od narednih izdanja “Vesti”.