Pomogao beskućniku i postao hit na internetu

0

Podelio sendvič i slatkiše sa beskućnikom: Ben Holms
 

Holms je, pošto je ostao bez posla i devojke, shvatio da kada je čovek usamljen nema gde da ode. Tako je jedan dan, vraćajući se iz prodavnice naišao na beskućnika i podelio svoj sendvič sa njim, a onda je pažljivo saslušao njegovu životnu priču.

 

”Taj beskućnik je imao psa, a ja mnogo volim te životinje. Kleknuo sam da ga pomazim i čovek me je pogledao”, rekao je Ben i istakao da je na taj način otpočeo njihov razgovor.

 

”Hteo sam da mu poklonim sendvič koji sam sebi kupio, ali on nije želeo da jede sam. Zato sam otišao do prodavnice i kupio još jedan, ali sam uzeo i neke kolačiće kako bi kasnije mogli da se zasladimo”, kaže Holms.

 

Kako je razgovor odmicao, Ben ga je zamolio da mu ispriča kako je to živeti na ulici, a beskućnik mu je objasnio da i nije baš sve tako crno. Naime, postoje mesta na kojima bi mogao da ostane, ali tamo ne bi mogao da bude sa svojom voljenim psom, ženkicom Tiom, sa kojom je već 12 godina, i ne želi da je posle toliko vremena napusti.

 

”Ne mogu da pomislim da jednog dana budem beskućnik, ali ovaj čovek mi je rekao da je on do pre nekoliko meseci bio kao i svi drugi. Imao je hipoteku, posao, devojku, a onda je sve to preko noći izgubio” rekao je ovaj mladić i dodao da neke stvari zaista nikada ne možemo da shvatimo dok ne porazgovaramo sa nekim ko prolazi kroz težak period.

 

Benov status na Fejsbuku je podeljen preko 9.000 puta, zbog čega je i on sam bio iznenađen ali i zadovoljan jer se nada da će na ovaj način moći da ubedi ljude da počnu drugačije da razmišljaju.

 

”Sledeći put kad prođeš pored beskućnika pomisli da je i on normalna osoba kao i ti koja je možda preko noći ostala bez ičega”, napisao je Ben u svojoj objavi na ovoj društvenoj mreži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here