Lična arhiva
Kampanja za Ivanino ozdravljenje

Našim vernim čitaocima već je dobro poznato da se za dečicu u otadžbini kojoj je zdravlje ozbiljno ugroženo, a za lečenje treba mnogo sredstava koje čitave porodice ne mogu da obezbede, uvek nađe mesta na strani Humanitarnog mosta “Vesti” i uputi apel dobrim ljudima da pomognu.

Ovog puta, međutim, pomoć je potrebna jednoj devojčici, čija porodica živi u Nemačkoj.

“Poštovana Redakcijo, obraćamo Vam se iz bavarskog gradića Hercogenauraha, u nadi da i možete, koliko je to u vašoj moći, pomoći našoj porodici Sokić iz istog grada, koja se već nekoliko godina bori za ozdravljenje njihove 15-godišnje ćerke Ivane. Ona boluje od retkog oblika raka mozga i imala je već nekoliko operacija u najstručnijim nemačkim klinikama.”

Ipak, kancer se svaki put vratio i sada je došlo do faze gde svaka dalja intervencija može ozbiljno da naruši određene funkcije, kao što su čulo dodira ili motoričke sposobnosti na desnoj strani tela.

Zbog toga je jedino rešenje klinika u Sijetlu, u Americi, gde pomoću
jedinstvenih, naprednih metoda postoji realna mogućnost da se kancer izleči jednom zasvagda.

Nažalost, tretman nije pokriven redovnim zdravstvenim osiguranjem i potrebno je skupiti značajnu sumu novca da bi se sve realizovalo” – stoji između ostalog u pismu Ljubice i Tihomira Mitića iz Nemačke.

Ivana je učenik 10. razreda Gimnazije, uspešno se bavi muzikom i sportom.

– Svi mi ovde u gradu i bližoj okolini, prijatelji, kolege sa posla, roditelji iz škole, poznanici, mediji, kompanije, ali i oni koji su za slučaj čuli tek od poznanika ili medija, pokušavamo da pomognemo na razne načine. Ipak, potrebna je masovnost u kampanji kako bi se prikupila suma novca koja je neophodna da se Ivanin osmeh vrati. Sigurni smo sam da “Vesti” mogu pomoći da se ovaj apel za pomoć među našim narodom proširi i doprinese da naša Ivana prevaziđe ovu tešku bolest. Više detalja o kampanji, ljudi dobre volje mogu pronaći na javnoj humanitarnoj platformi.

Takođe, tu su i priče lokalnih medija koji su objavili intervju sa roditeljima (Ivan Sokić i Milja Pešić Sokić) pridružujući se kampanji za Ivanino ozdravljenje. Zahvaljujemo se u napred svim humanim zemljacima na razumevanju i nadamo se njihovoj podršci – istakli su u pismu Mitići.

Kako pomoći?

Pomoć je moguće uplatiti ili preko platforme koristeći link naveden iznad ili na direktan bankovni račun:
Ivana Sokić;
Sparkasse Erlangen Hochstadt Hercogenaurah;
IBAN: DE51 7635 0000 1061 3910 25

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here