Pomozimo malom Vladi da preživi

0

Uručen prilog iz Melburna: Porodica Đorđević u "Vestima" 

 

Mnogi od vas i ne znaju da se iza ovog osmeha jednog mališana krije veliki borac: to je dete kojem je izvađen već jedan bubreg zbog karcinoma, to je mališan čije su srce turski lekari već operisali, to je štićenik "Vesti" koji se sprema za treću bitku – operaciju ciste na mozgu u Rusiji. Sa bilborda gledaju oči dečaka koji nije imao sreću da svoje detinjstvo provede bezbrižno u igri, on je sve ove godine lebdeo između života i smrti. I ne zaboravite, dok budete hrlili svojim domovima u zavičaju da je Vladimirova druga kuća – bolnica…

Do sada su plemeniti ljudi širom dijaspore učinili sve svojim prilozima da njegovo srce kuca kao i kod njegovih vršnjaka. Sada je na redu završni zahvat u Moskvi koji košta 40.000 evra.

 

Bilbord: Poziv humanim ljudaim
 

Za poslednjih mesec dana ova cifra, koja je na smrt prepala njegove roditelje, majku Stanku i oca Sinišu, je manja za pet hiljada evra, koliko je u međuvremenu pristiglo novčanih darova iz inostranstva i od humanih sugrađana iz Srbije. Zasluga za najveći prilog od 1.400 evra, što smo ga porodici Đorđević nedavno uručili u beogradskom dopisništvu "Vesti", pripada Udruženju Srba Banije iz Australije, koji su sa svoje osme zavičajne donatorske večeri, nesebično darovali ovu novčanu donaciju uz želju da i Vladimiru obezbede srećnije detinjstvo.

– Zatečeni smo humanošću Banijaca iz Melburna. Uz veliko hvala, voleli bismo da i sve njih uskoro možemo obradovati vešću da je i treća operacija uspešno okončana. I da je naš Vladimir nalik svoj zdravoj deci – kaže zabrinuti otac Siniša Đorđević koji nikada ne zaboravlja da obavesti "Vesti" o svakom pa i najmanjem dobrovoljnom prilogu. Ali, ovoga puta ima razloga za radost: za mesec dana prikupljeno je putem SMS poruka oko 1.250 evra. Pored plemenitih Banijaca na listu dragih donatora upisao se velikim slovima i doktor Slobodan Ovuka, direktor pančevačkog Doma zdravlja koji se od novembarske nagrade za svoj uspešan rad, odrekao dela u visini od 500 evra.
 

Mobilne u ruke!

Sedmogodišnjem štićeniku "Vesti", koji ovih dana ponovo vodi presudnu bitku, pomaže i Studentska humanitarna fondacija Osmeh na dar iz Beograda koja je pokrenula akciju i sa mobilnim operaterima Srbije otvorila broj 7427 za njegovo lečenje u Rusiji. Molimo sve posetioce našeg portala Vesti onlajn iz Srbije da uzmu telefone u ruke i pošalju SMS poruku. Budimo ljudi!

 

Adresa

Ukoliko želite da pomognete Vladimiru, adresa porodice Đorđević je: Ulica Kej Radoja Dakića 3/15, 26.000 Pančevo. S njima možete stupiti u kontakt putem fiksnog telefona: 00381 13 418 159 ili mobilnog: 00381 63 7299 535. Na usluzi su vam, kao i uvek, i "Vesti": 00381 11 3193 771 ili 00381 11 3190 924.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here