Pomozite vašim rukama

0

Delotvorne su i maske od jogurta, maslinovog ulja, kvasca i krastavca
 

Prilikom pranja ruku, nastojte da koristite domaće sapune jer su bogati glicerinom, dobro ih obrišite i obavezno namažite nekom hranljivom kremom.

 

Povremeno uradite piling ruku kako biste pospešili cirkulaciju i skinuli mrtve ćelije kože. Talog crne kafe, na primer, nanesite na dlanove i nežno masirajte kružnim pokretima. Isperite mlakom vodom.

 

Osim taloga kafe, može poslužiti i mešavina šećera i maslinovog ulja. Pomešajte kašičicu šećera i kašičicu maslinovog ulja, nanesite na dlanove i masirajte kružnim pokretima.

 

Tonik za ruke će vratiti vlažnost vašoj koži, a možete da ga napravite ovako: iscedite jednu celu pomorandžu, malo zagrejte, ne više od temperature tela, i dodajte kašičicu meda. U dobijeni tonik namočite vatu i tapkajte po dlanovima. Tretirajte kožu na ovaj način barem desetak minuta.

 

Kada isperete ruke mlakom vodom, možete da nanesete i neku masku, a najbolje su one od voća. Dovoljno je da izblendirate jagodu, bananu ili jabuku i da tu smesu nanesete na ruke, savetuje "Alternativa za vas".

 

Delotvorne su i maske od jogurta, maslinovog ulja, kvasca i krastavca. Jogurt daje koži vlažnost, maslinovo ulje hrani i neguje, kvasac je bogat vitaminima C i B, a krastavac osvežava.

 

Maska od jogurta

– 2 kašike jogurta

– 1 kašika maslinovog ulja

– Izrendan krastavac

– Pola pakovanja kvasca

 

U porcelanskoj ili staklenoj činiji izmešajte sastojke i ostavite ih u frižideri pola sata. Hladnu masku nanesite na šake i omotajte ih prozirnom folijom kako biste povećali njenu delotvornost. Nakon pet minuta ruke isperite hladnom vodom i dobro ih namažite hranjivom kremom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here