EPA-EFE
Bivši državni sekretar SAD Majk Pompeo

“Sarađujem sa Rusijom od kad sam radio za CIA i uveren sam da Rusija i SAD mogu uspešno zajedno da rade u brojnim oblastima, uključujući i u borbi protiv pandemije i terorizma, bez obzira na postojeća neslaganja”, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

– Od vremena kada sam bio direktor CIA, tesno sarađujem s Rusijom, sprečavajući terorističke napade. Ta zemlja nam je pomogla pružajući nam informacije i spasila živote Amerikanaca. Mi smo, s druge strane, pomogli Rusima da spreče teroristički napad koji se pripremao u Sankt Peterburgu – istakao je on govoreći o uspešnoj saradnji sa Rusijom u borbi protiv terorizma.

Američki državni sekretar se osvrnuo i na saradnju Rusije i SAD u borbi protiv korone i rekao da su SAD poslale medicinsku opremu u Rusiju.

– Drago nam je što možemo da pomognemo Rusiji u borbi protiv virusa. Kada je predsednik (Donald Tramp) razgovarao telefonom sa predsednikom (Vladimirom Putinom) pre oko nedelju dana, Tramp je odlučio da pruži Rusima ozbiljnu pomoć. Oprema za testiranje i respiratori su već na putu (ka Rusiji) – rekao je Pompeo.

On je takođe podsetio na postojanje nesuglasica dveju zemalja.

– Kada sarađujemo sa Rusima po ovim pitanjima, mi im tačno kažemo šta očekujemo – zaključio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here