twitter.com/historyoffootball

Loš početak sezone za Bele orlove iz Dajanele nastavio se i u 4. kolu Prve lige Zapadne Australije. Stari rival i veliki sportski prijatelj Forestfild Junajted pobedio je oslabljenu ekipu Bobija Despotovskog sa 3:0 (0:0).

Orlovi su bez glavnih kreatora igre Saše Njegića i Kristijana Despotiovskog pružali jak otpor sve do dvadesetak minuta pred kraj. Prethodno je prvi golman Pilkaridis morao da izađe iz igre zbog povrede, a njegova rezerva Janković tada se našao na velikim mukama.

Za samo 14 minuta Forestfild je postigao tri pogotka i došao do zaslužene pobede.

Orlovi su igrali u sastavu: Pilkaridis (Janković 64′), Kjuser, Kolvel, Lino (Marijal 80′), Anga, Katri, Meki, Makenzi, Mekgigan (Stefoski 89′), Talimdžioski (Blant 45′), Salmon (Stepanovski 74′).

Posle četiri kola Dajanela je poslednja na tabeli sa samo jednim bodom, koliko imaju i Rokingem i Kvins. U narednom kolu 30. aprila Orlovi dočekuju hrvatski klub Vestern Najts, koji trenutno drži drugo mesto sa maksimalne tri pobede.

Kraj avanture za Beograd

Niz dobrih rezultata iz prvenstva, fudbaleri Beograda iz Adelajda su prekinuli u Kupu Australije. U drugom kolu prestižnog takmičenja na teritoriji Južne Australije, tim iz Vudvila je poražen od Vest Torens Birkale sa 1:0 i završio je učešće u Kupu za ovu sezonu.

U reprizi prošlogodišnjeg velikog finala Prve državne lige Južne Australije, Birkala se na određeni način revanširala Beogradu za bolan poraz iz 2021.

Meč je rešen golom iz 16. minuta, kada je Harpas pogodio mrežu Jokića.

Beograd je bio oslabljen neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca, među kojima i jednog od najboljih igrača ove sezone Džošue Morija, ali i iskusnih žRadičea, Kaminsa i Lava.

Na drugoj strani, izuzetno raspoložen za igru bio je Stefan Simić, doskora jedna od perjanica Beograda, a sada najjači adut Birkale.

Simić je očigledno bio naročito motivisan da odigra dobro, kako bi treneru Moriju i upravi pokazao da su pogrešili kada su ga pustili da ode posle plasmana u Premijer ligu.

Beograd sada može da se okrene isključivo ka prvenstvu, gde već u subotu od 15.30 čeka gostovanje Adelajd Kometsima, jednoj od dve neporažene ekipe u Premijer ligi Južne Australije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here