Poniženje kakvo Mančester Junajted ne pamti: Liverpul ih demolirao sa 5 golova, navijači napuštali stadion (VIDEO)

0
Foto: Tanjug/AP
FK Mančester junajted FK Liverpul

Fudbaleri Mančester Junajteda na Old Trafordu ubedljivo su sa 5:0 oraženi od Liverpula u derbiju 9. kola Premijerlige Engleske. 

Neverovatna noć za Liverpul i jedan od najgorih mečeva u novijoj istoriji Mančester Junajteda. Gosti su od starta bili ubedljivi i nadigrali rivala, a kako je meč odmicao domaći fudbaleri tonuli su sve dublje i dublje. Koliko su Redsi bili dominantni pokazuje i rezultat posle prvog poluvremena, 4:0.

Već u 5. minutu Liverpul je vodio posle gola Keite, a onda je, 8 minuta kasnije, prednost duplirao Žota.

 

Menadžer domaćih Olegunar Solskjer nije uspeo da zaustavi nalet gostiju pa je tako Salah pogodio još dva puta za ubedljiv 4:0.

 

 

Nizali su se golovi Salaga i drugova kao na traci, a u 2. minutu sudijske nadoknade Ronaldo je doprineo tome da ukupni utisak igre Junajteda bude još gori. Naime, prvo je propustio priliku da smanji prednost. Loptu mu je oduzeo Milner, da bi ga Portugalac oborio na zemlju, a onda ga bez razloga šutnuo na opšte negodovanje.

Posle odmora, viđena je ista slika na terenu. Sa jedne strane Liverpul je radio šta je hteo, dok, sa druge strane, ništa nije funkcionisalo. Niti jedna linija tima nije uspevala da se konsoliduje i donekle zaustavi nalet rivala.

Dodavanja Hendersona prolazila su kroz poslednju liniju odbrane i stizala do Salaha, pa je jendo takvo Egipćanin iskoristio u 50. minutu za kompletiranje het-trika i 5:0.

Do kraja, Junajted je tonuo sve dublje, navijači su napuštali Old Traford, Pogba je u 60. minutu upisao crveni karton, a Liverpul je imao posed od 80-85 posto, poigravao se i na kraju potpuno nadigrao tim Olegunara Solskjera. Ono što je zanimljivo, posle petog gola, Liverpul je stao na loptu, i popustio pritisak, pa golova do kraja više nije bilo. Jedinu šansu da umanji ubedljiv poraz imao je Kavani u 83. minutu kada je pogodio prečku.

Posle ovog meča, Liverpul ima 21 bod i drugi je na tabeli, iza Čelsija koji ima 22, a ispred Manlčester Sitija koji je sakupio 20. Sa druge strane, Mančester Junajted je pao na 7. mesto sa 14 bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here