Lična arhiva
Pozitivne kritike posvećuje Srbiji: Slađana Milošanović pored svojih slika

Slađana Milošanović, rodom iz Majdanpeka, slikarka je koja više od 20 godina živi u Italiji, nedaleko od Treviza. Ona je već dobro poznata čitaocima “Vesti” po svom neumornom stvaralaštvu, a ovih dana je još jednom učesnica kolektivne izložbe.

Njena dela su se našla na izložbi koju su organizovali Odeljenje za kulturu Opštine Loređa i udruženje umetnika Slobodnog umetničkog kruga. Slađana je jedina strankinja članica tog udruženja. Izložbu je otvorila gradonačelnica Manuela Marangon u prisustvu kritičarke Marije Lice i brojnih posetilaca.

Svoje emocije povodom ove postavke koja će biti dostupna posetiocima do 23. juna, slikarka otkriva za “Vesti”.

Članovi Slobodnog umetničkog kruga

– Izložba je otvorena u Vili Rana, u Loređi, blizu Treviza. Atmosfera je bila, malo je reći, divna. Svi mi umetnici dobili smo vrlo visoke ocene i komplimente. Oni su nam, da tako kažem, moralna plata, a vrede više od bilo koje finansijske nadoknade. To nam je veliki podstrek i zamajac za dalje stvaralaštvo – ističe Slađana.

Dodaje da je bilo vrlo uzbudljivo.

– Uvek se osećam kao da mi je prva izložba. Taj adrenalin me jednostavno usrećuje, naročito i što predstavljam svoju otadžbinu. Kad čuju da sam iz Srbije, malo se iznenade, a onda potvrđuju da smo talentovana nacija. Jedan gospodin mi je rekao da smo talentovani i za sport i za umetnost. Odmah je pomenuo i Novaka Đokovića, a sve to me ispunjava ponosom. Svaki kompliment koji dobijem, posvetim domovini, jaka je to emocija koju treba doživeti i osetiti punim srcem – ističe Slađana Milošanović.

Pre samo dva meseca ona je izlagala zajedno sa kolegama u Kastelfranku, gradiću na severu Italije.

Sa koleginicom Serenom Parilo

Neobična promocija

Slađana navodi da su brojni posetioci želeli lično da upoznaju autore slika, što ju je pozitivno iznenadilo.

– Ono što me posebno obradovalo je da su poželeli da fotografišu i slikara i njegovo delo, kako bi nas promovisali na neki način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here