Ponosni tata Amerikanac: Moj sin je ubio 255 ljudi

0

Reuters
Kris Kajl je među Iračanima bio poznat kao "Đavo iz Ramadija"
 

Kris Kajl je između 2003. i 2008. četiri puta boravio u Iraku i za to vreme ubio 255 pobunjenika svojom snajperskom puškom. Pentagon je potvrdio 160, dok je ostalima podatke imao sam Kajl.

– Broj života koje je spasao veći je od broja života koje je oduzeo – tvrdi Kajlov otac.

On je u programu "Heniti" naveo i da je reditelju Klintu Istvudu i glumcu Bredliju Kuperu koji je glumio njegovog sina zapretio da će im se osvetiti ukoliko holivudski film bude narušio herojsku reputaciju mlađeg Kajla.

I Istvud i Kuper su uverili Vejna da u filmu neće biti ničega što bi bilo neprijatno porodici Kajl.

– Pogledali su me u oči i rekli da će poštovati sećanje na mog sina. To je za mene bilo dovoljno. I gospodin Istvud i gospodin Kuper su ljudi kojima mogu da verujem. Bili su otvoreni i nisu želeli ništa da kriju – rekao je 65-godišnji Kajl.

Njemu se dopalo to što je Istvud (84) došao lično u Hamilton u Teksasu da bi video mišljenje oca snajperiste o filmu.

U drugom intervjuu za "Dejli mejl" je stariji Kajl rekao da je znao šta Holivud može sve da uradi.

– Znao sam kako menjaju stvari. Rekao sam gospodinu Istvudu da nisam srećan što snimaju film o mom sinu, ali su oni imali puno poštovanja i rekli mi da će ispričati istinu – rekao je otac.

Kris Kajl, pripadnik specijalnih jedinica mornaričkih Foka, stradao je u 38. godini ne na iračkom ratištu, već kod kuće u Teksasu. Njega je ubio drugi povratnik iz rata koji se sada brani time što je bio pod uticajem posttraumatskog stresa.

O ubistvu će ići poseban tekst na kraju filma, iako se ono desilo nakon što su otkupljena prava na snimanje filma po knjizi, a sam proces snimanja počeo posle zločina.

Kajl je bio toliko smrtonosan po iračke pobunjenike da su ga zvali "Đavo iz Ramadija" i za njegovom glavom je bila raspisana poternica na 80.000 dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here