Ponovo kreće proizvodnja “punta”

0

"Fijat punto" ponovo će biti montiran u Fabrici automobila u Kragujevcu

 

 

Generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević izjavio je da će proizvodnja startovati punim kapacitetom i, kao i pre požara, dnevno će biti montirano 120 "punta"

 

Radojević je napomenuo da je probna proizvodnja "punta" počela u ponedeljak, a da je fabrika uradila internu procenu i da šteta od požara iznosi oko 95 miliona dinara.

"To je procena naših stručnjaka, ali još ništa zvanično nismo dobili od istražnih organa. Ni osiguravajuće društvo još nije dalu svoju procenu", rekao je Radojević i dodao da je fabrika "Zastava" osigurana kod kompanije "Dunav osiguranje", kao i kompanija "Goša", koja je izvodila radove u fabrici automobila kada je izbio požar.

U požaru, koji se dogodio u starom delu proizvodne hale, a koja se nalazi između modernizovanih pogona Lakirnice i Montaže, izgorelo je devet školjki za automobil "punto", urušeno je 200 kvadratnih metara krova, a oštećeni su transporter za prenos vozila i elektro-instalacije.

U posetu Kragujevcu stižu i ambasadori 20 zemalja EU u Srbiji, koji će razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave, obići pogone kragujevačke Fabrike automobila, Univerzitet i srednje škole utom gradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here